Somon Nasıl Çözülür?
Beyaz, turuncu veya kırmızı etli bir balık olan somon, Kuzey Atlantik Okyanusu ve Pasifik Okyanusu'na özgüdür. Taze somon, protein, omega-3 ve D vitamini gibi mükemmel besinlerle doludur. Fazla aldığınız somonu saklamak için dondurmuş olabilirsiniz. Peki donuk somon nasıl çözülür? Sizler için anlattık, somon nasıl çözülür:

Beyaz, turuncu veya kırmızı etli bir balık olan somon, Kuzey Atlantik Okyanusu ve Pasifik Okyanusu'na özgüdür. Taze somon, protein, omega-3 ve D vitamini gibi mükemmel besinlerle doludur. Somon genellikle tütsülenir, ızgara yapılır, ızgara yapılır, fırınlanır ve ara sıra çiğ olarak yenir. Balık, yakalandıktan veya satın alındıktan sonra taze pişirildiğinde en iyisidir; ancak donmuşsa, deniz ürünlerinin kirlenmesini ve lezzetinin bozulmasını önlemek için izlemeniz gereken bazı kurallar vardır. Fazla aldığınız somonu saklamak için dondurmuş olabilirsiniz. Peki donuk somon nasıl çözülür? Sizler için anlattık, somon nasıl çözülür:

Buzdolabı Buz Çözdürme

  1. Pişirmeyi planladığınız somon balığını yaklaşık 12 saat önce dondurucudan çıkarın. 454 g'ın üzerindeki miktarlar için somonu pişirmeyi planladığınız tarihten 24 saat önce çıkarın.
  2. 1'den fazla dondurucu torbasına veya alüminyum folyoya sarılmışsa dış katmanları açın.
  3. Balıkları sığ bir kâseye koyun.
  4. Kâseyi, somon balığının kokusunu içine çekecek yiyeceklerden uzağa, buzdolabında düz bir yüzeye koyun. Mikro organizmaların büyümesini engellemek için buzdolabı 1,7 ila 4,4 Santigrat derece arasında tutulmalıdır.
  5. Somonu buzdolabından çıkardıktan hemen sonra pişirin.

Lavaboda Buz Çözdürme

  1. Somonu dondurucudan çıkarın. Pişirmeyi planlamadan önce her 454 gr balık için 30 dakikalık buz çözme süresine izin vermeniz gerekecektir.
  2. Henüz değilse, balığın plastik bir torba içinde olduğundan emin olun. Bu, çiğ balığın bakteri yaymasını önleyecektir.
  3. Somonu büyük bir kaseye koyun. Kase suyla dolduğunda balık tamamen suya batabilmelidir.
  4. Kaseyi veya lavaboyu somon suya batana kadar soğuk suyla doldurun.
  5. Soğuk suyu her 30 dakikada bir değiştirin.
  6. Tamamen çözüldükten sonra balığı çıkarın ve hemen pişirin.

Mikrodalga Buz Çözdürme

  1. Somonu dondurucudan çıkarın. Ambalajı çıkarın.
  2. Kağıt havlularla kaplı bir tabağa koyun. Balıkları bir kat kağıt havluyla örtün.
  3. Balığın en ince kısımlarını tabağın ortasına yerleştirin.
  4. Her 454 gr balık için balığı 4 ila 5 dakika ısıtmak için buz çözme ayarını kullanın.
  5. Sürenin yarısında mikrodalgayı durdurun ve ters çevirin.
  6. Mikrodalgayı önceden ayarlanmış buz çözme süresinin sonuna gelmeden önce durdurun, böylece buz kristalleri kalmış olur.
  7. Buz çözme işlemini bitirmek için plakayı 5 dakika tezgahın üzerine koyun.
  8. Hemen pişirin.

Şunlara da göz atın;

  1. Dondurulmuş somon nasıl pişirilir?
  2. Somonun faydaları nelerdir?
  3. Somon nasıl baharatlanır?
  4. Somonun piştiği nasıl anlaşılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı