Somon Nasıl Baharatlanır?
Somon farklı kullanımlara açık, oldukça lezzetli bir balıktır. Somonu nasıl baharatlayacağınıza dair kafanız karışıksa sizler için nasıl baharatlayabileceğinizi anlattık. İşte, somon nasıl baharatlanır:

Somon çok yönlü bir balıktır çünkü güçlü tadı çeşitli baharatlara dayanır. Bu lezzetli balık, yalnızca tuz ve biberle tatlandırılmış lezzetlidir. Somonu nasıl baharatlayacağınıza dair kafanız karışıksa sizler için nasıl baharatlayabileceğinizi anlattık. İşte, somon nasıl baharatlanır:


Baharatı Balığın Üzerine Serpmek

  1. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile çok basit bir pişmiş balık yapın. Filetoların üzerine bir kaşık zeytinyağı dökün ve parmaklarınızla ovalayın. Balığı fırına göndermeden önce üzerine tuz ve karabiber serpin. Somon tek başına harika bir tada sahiptir, bu nedenle bazen ihtiyacınız olan tek şey basit baharatlardır.
  2. Biberiye veya kekik ile kavrulmuş veya kavrulmuş somonu deneyin. Somon bu yöntemlerden birinde pişirildiğinde, balığın aroması güçlenir, bu nedenle güçlü otların onunla gitmesini istersiniz. Hem biberiye hem de kekik, kavrulmuş somonun daha güçlü lezzetlerine dayanabilir. Zeytinyağı ile biraz kuru ot serpin veya birkaç parça taze biberiye veya kekik kızartırken balığın altına koyun.
  3. Dumanlı bir tat için füme kırmızı biber, chipotle tozu veya kimyon kullanın. Dumanlı bir görünüm için kavurmadan önce bunlardan birini veya hepsini balığınızın üzerine serpin. Kömürden aldığınız dumanlılığı arttırmak için bu aromaları ızgara yaparken de kullanabilirsiniz.
  4. En sevdiğiniz baharat karışımını serpin. Somon sağlamdır ve çeşitli baharatlara dayanabilir. Örneğin taco baharatı veya İtalyan baharatı serpmeyi deneyin. Ayrıca köri tozu, Cajun baharatı iyi sonuçlar verir. Balığın üzerine baharat serpin ve tavada kızartarak, kavurarak veya ızgara yaparak istediğiniz şekilde pişirin.

Baharat Karışımları Kullanmak

  1. Tuz, karabiber, sarımsak, kırmızı biber ve zeytinyağı ile temel bir karışım oluşturun. Küçük bir kaseye 1 çay kaşığı füme kırmızı biber, 1 çay kaşığı  sarımsak tozu, 1 çay kaşığı tuzu ve birkaç öğütülmüş taze karabiber dökün. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 limonun suyu ve kabuğunu dökün. Karışımı iyice karıştırın. Karışımı somana yayın ve 10-15 dakika dinlendirin. Fırında ya da tavada pişirebilirsiniz.
  2. Esmer şeker ile bir karışım hazırlayın. Küçük bir kaseye 2 kaşık esmer şeker ekleyin. 1 yemek kaşığı kırmızı biber tozu ve 1 çay kaşığı kimyon ekleyin. Birkaç tutam tuz ve karabiber ekleyin ve karışımı karıştırın.
  3. Kimyon, kişniş ve rezene bir karışım hazırlayın. 1 çay kaşığı kişniş tohumu, 1 çay kaşığı kimyon tohumu ve 2 çay kaşığı rezene tohumunu bir baharat öğütücüsüne dökün. 1 çay kaşığı füme kırmızı biber, sarımsak tozu ve tuzun yanı sıra birkaç tane karabiber ekleyin. Karışımı ince bir toz haline gelene kadar öğütün. Balığın üzerine yağ sürün ve karışımı ovalayın. Pişirmeden önce birkaç dakika bekletin.

Marine Ederek Lezzetlendirmek

  1. Hızlı bir lezzet patlaması için turunçgilleri taze otlar ve zeytinyağı ile karıştırın. Dereotundan maydanoza kadar elinizdeki tüm taze otları doğrayın. Küçük bir kaseye limon kabuğu rendeleyin ve suyunu sıkın. Taze otlarla birlikte bir parça zeytinyağı ekleyin. Ayrıca taze fesleğen, biberiye, maydanoz, kişniş ve hatta nane deneyebilirsiniz.
  2. Izgara somon için Asya usulü bir marine hazırlayın. Izgara yapıldığında somonun lezzetleri yoğunlaşır, bu nedenle onunla birlikte gitmek için güçlü tatlara ihtiyacınız vardır. Balığınızı marine etmek için taze zencefil ve sarımsak gibi tatlar içeren bir turşuyu deneyin.
  3. Marine etmek için kıyılmış taze sarımsak ve zencefili birkaç çizgi soya sosu, birkaç damla susam yağı, bir çizgi veya 2 pirinç şarabı sirkesi ve bir kaşık dolusu esmer şekerle karıştırın. Balıkları en az 2 saat marine edin. İsterseniz esmer şeker için bal koyabilirsiniz.
  4. Kolay bir sos için sarımsağı, limon suyunu ve tereyağını folyo paketlere dökün. 0,57 kg somon için 1 limon suyu, 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 2 diş kıyılmış sarımsak ve 1⁄2 çay kaşığı tuz ekleyin. Paketleri kapatın ve balığı 190 °C sıcaklıkta yaklaşık 15 dakika pişirin. Tercihlerinize bağlı olarak bir tutam karabiber, kekik ve/veya ezilmiş kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
  5. Basit, lezzetli bir "sos" için sonunda aromalı tereyağı kullanın. Tereyağı tezgahta yumuşasın. En sevdiğiniz taze otları veya baharat karışımını karıştırın. Örneğin, biraz tuz ve karabiberle birlikte birkaç çizgi Cajun baharatı veya hatta İtalyan baharatı ekleyin. Somonu pişirdikten sonra somonu eritmek ve tatlandırmak için üzerine bir parça tereyağı koyun.


Şunlara da göz atın;

  1. Somonlu tarifler
  2. Somonun faydaları nelerdir?
  3. Somonun bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
  4. Somon nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı