Siyah Fasulye Nasıl Pişirilir?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Siyah fasulye, özellikle Amerikan mutfağında popüler olan bir baklagildir. Peki, siyah fasulye nasıl pişirilir? İşte, siyah fasulye pişirme teknikleri:

Siyah fasulye, besleyici ve lezzetli bir baklagildir. Doğru şekilde pişirilmesi, yemeğin tadını ve dokusunu en iyi şekilde ortaya çıkarır. Siyah fasulyeyi pişirmeden önce genellikle suya ıslatmak tavsiye edilir. Bu işlem fasulyenin daha hızlı ve eşit şekilde pişmesini sağlar, aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır. Siyah fasulye ülkemizde çok bilinmese de, dünya mutfaklarında oldukça popülerdir.

Siyah Fasulye Nasıl Pişirilir?

İlk olarak siyah fasulyeyi ayıklayın. Aralarına karışmış taş, kir veya kusurlu fasulyeleri çıkarın. Fasulyeleri süzgeçte bol suyla iyice yıkayın. Üzerindeki tozları ve kalıntıları temizleyin. Siyah fasulyeyi en az 6-8 saat boyunca bol su dolu bir kapta bekletin. Fasulyeler bu süre zarfında şişecek ve pişme süresi kısalacaktır. Siyah fasulyeyi tencereye alın. Üzerine fasulyelerin 2-3 parmak üzerinde olacak şekilde su ekleyin. Fasulyeye lezzet katmak için birkaç diş sarımsak, defne yaprağı veya soğan ekleyebilirsiniz. Bu malzemeler fasulyeye hoş bir aroma katacaktır. 

Tencereyi ocağa koyun ve suyu kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve fasulyeleri düşük ısıda pişirmeye devam edin. Islatılmış siyah fasulyeler genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında yumuşar. Fasulyeleri ara ara kontrol edin ve gerektiğinde su ekleyin, çünkü fasulyeler piştikçe suyu çekebilir. Tuz, fasulyelerin pişme sürecini uzatabileceği için genellikle pişirmenin sonuna doğru eklenir. Fasulyeler yumuşadığında tuzu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Eğer fasulyeleri ıslatmadıysanız, pişirme süresi 1,5 saat ile 2 saat arasında olabilir. Yine, fasulyelerin su çekmesine bağlı olarak su eklemeye dikkat edin.

  1. Düdüklü tencerede pişirme: Eğer daha hızlı bir pişirme yöntemi istiyorsanız düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Siyah fasulyeyi düdüklü tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve düdüğü indikten sonra yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Düdüklü tencerede fasulyeler çok daha hızlı pişecektir.
  2. Fırında pişirme: Fasulyeleri önceden haşladıktan sonra fırında pişirebilirsiniz. Bir tepsiye fasulyeleri koyup üzerlerine domates sosu, soğan, sarımsak ve baharat ekleyerek 180°C fırında 30 dakika pişirebilirsiniz. Bu, özellikle fasulyeleri fırın yemeklerinde kullanmak istediğinizde iyi bir yöntemdir.

Pişmiş siyah fasulyeyi zeytinyağı, limon, tuz ve ince doğranmış soğan ile karıştırarak lezzetli bir fasulye salatası yapabilirsiniz. Pirinç pilavı ya da bulgur pilavının yanında servis edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Darı nasıl pişirilir?
  2. Firik nasıl pişirilir?
  3. İspir fasulyesi nasıl pişirilir?
  4. Siyah pirinç nasıl pişirilir?
  5. Kepekli pirinç nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Mantıya Rakip Meşhur (Hingel) Hengel Yemeği İçin 10 Pratik Tüyo
Arabaşı Lezzetinin 8 Püf Noktasıyla Ustalara Taş Çıkartın
Lokum Gibi Kıvam İçin Nevzine Tatlısı Yapmanın Pratik Yolları
Doğum Yılınızın Son Rakamına Göre Hangi İçeceksiniz?
Kızarmış Tavuk Sevenlere Altın Değerinde 10 Tavsiye
Burcunuza Göre Hangi Tatlısınız?