Sıra Dışı Pişirme Önerisi: Biberinizi 2 Gizli Malzeme ile Lezzetlendirin
Acı bibere farklı malzemeler ekleyerek harikalar yaratabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte, acı biberin lezzetini ortaya çıkaran 2 gizli malzeme:

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan kırmızı biber, acı severlerin de favorisidir. Bu lezzetli acı biberlerin tadını daha da zirveye çıkarmak için, farklı malzemeler ile birleştirmeyi deneyebilirsiniz. Chip.de'ye göre acı biberi lezzetlendiren iki gizli malzeme var. Bu yazıda sizlere biberi lezzetlendiren ve acısını ortaya çıkaran 2 gizli malzemeyi açıklıyoruz.

Acı Biberi Lezzetlendiren Malzemeler

  1. Çikolata

Birkaç parça bitter çikolata biberinize daha yoğun, kadifemsi bir lezzet verecektir. Tek yapmanız gereken biberi pişirirken son aşamalarda çikolatayı içine eklemek, erimesini beklemek ve bu esnada karıştırmak. 

  1. Tarçın

Biberinize birkaç tutam toz tarçın veya çubuk tarçın ile özel bir lezzet verebilirsiniz. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra çubuk tarçını biberle birlikte pişirin ya da sonunda bibere biraz toz tarçın ekleyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Kırmızı biberin metabolizmaya olan etkisi nedir?
  2. Evde pul biber nasıl yapılır?
  3. Yeşil biberin faydaları nelerdir?
  4. Dünyanın en acı 10 biberi

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Meyveli Kurabiye Tarifleri: Taze ve Kuru Meyveli 14 Kurabiye Tarifi
Kolay Omlet Tarifleri: Kahvaltı Sofralarına Çok Yakışacak 20 Değişik Omlet Tarifi
Et Yemeğinin Yanına Hangi Çorba Gider?
Brownie Tarifleri: Kahvenin Eşlikçisi Olacak 14 Brownie Tarifi
Ravioli Tarifleri: İtalyan Usulü 10 Nefis Ravioli Tarifi
Kokusuz Karnabahar Pişirmek İçin 5 İlginç Püf Noktası