Şehriye çorbası, hem ekonomik, hem doyurucu, hem de pratik olmasıyla Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biridir. Arpa şehriye, domates, biber ve terbiye ile hazırlanan bu çorba, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Porsiyonu yaklaşık 95 kalori olan bu çorba, diyet listelerinin de vazgeçilmezidir. Ancak şehriye çorbasını tek başına sunmak yerine farklı lezzetlerle bir araya getirerek nefis bir menü oluşturabilirsiniz.
Tamamlayıcı tariflere geçmeden önce, şehriye çorbası tarifini buraya bırakıyoruz.
Zeytinyağlı taze fasulye, hafif bir menü oluşturmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Taze fasulye, domates ve zeytinyağı ile hazırlanan bu yemeği, patates ile zenginleştirebilirsiniz.
Kuşbaşı dana eti, patlıcan, domates ve patates ile hazırlanan çiftlik kebabı, haşlanmış bezelye ile zenginleştirilir. Doyurucu bir menü oluşturmak isteyenler çiftlik kebabı ile ziyafet sofraları hazırlayabilir.
Patlıcan, domates ve et ile hazırlanan zade kebabı, Çanakkale mutfağından yayılmıştır. Güveç kaplarında pişirilen bu kebap, beşamel sos ve kaşar peyniri ile lezzetlendirilir.
Domates, köfte ve patates püresi ile hazırlanan bu köfte, kalabalık sofralar için idealdir. Köfteler fırında pişirildikten sonra üzerine patates püresi ve domates sosu eklenir.
Karnabahar, yumurta, süt ve un ile hazırlanan bu yemek, karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. Ortalama 45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Yalnızca 7 malzemeden oluşan mantar sote, isteğe göre kültür veya istiridye mantarı ile hazırlanır. 190 kalori olan mantar soteyi, sevdiğiniz sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.
Tavuk but, patates, kabak, havuç, bezelye ve taze fasulye ile hazırlanan tavuk yahni, hem doyurucu, hem de besleyici bir tariftir. İsteğe göre güveç kaplarında sunabilirsiniz.
Adana ve Hatay mutfağıyla özdeşleşen fellah köfte, ince bulgur, irmik ve salçalı sos karışımından oluşur. Köfteler haşlandıktan sonra sosla birleştirilir. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir.
Bal kabağı, kıyma ve yoğurt ile hazırlanan kabak borani, şehriye çorbası ile sunabileceğiniz tariflerden biridir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirebilirsiniz.
Patates, soğan ve salça ile hazırlanan bu yemek hem doyurucu, hem de ekonomiktir. Ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki baş köşeyi alır.
Şunlara da göz atın;