Şehriye Çorbasının Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Şehriye çorbası, sıcak başlangıçlar yapmanın en lezzetli yoludur. Peki, şehriye çorbanın yanına hangi yemek yapılır? İşte, şehriye çorbasının yanına çok yakışacak 10 tamamlayıcı tarif:

Şehriye çorbası, hem ekonomik, hem doyurucu, hem de pratik olmasıyla Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biridir. Arpa şehriye, domates, biber ve terbiye ile hazırlanan bu çorba, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Porsiyonu yaklaşık 95 kalori olan bu çorba, diyet listelerinin de vazgeçilmezidir. Ancak şehriye çorbasını tek başına sunmak yerine farklı lezzetlerle bir araya getirerek nefis bir menü oluşturabilirsiniz.

Tamamlayıcı tariflere geçmeden önce, şehriye çorbası tarifini buraya bırakıyoruz. 

Şehriye Çorbasının Yanına Ne Gider?

  1. Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı taze fasulye, hafif bir menü oluşturmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Taze fasulye, domates ve zeytinyağı ile hazırlanan bu yemeği, patates ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Çiftlik Kebabı

Kuşbaşı dana eti, patlıcan, domates ve patates ile hazırlanan çiftlik kebabı, haşlanmış bezelye ile zenginleştirilir. Doyurucu bir menü oluşturmak isteyenler çiftlik kebabı ile ziyafet sofraları hazırlayabilir.

  1. Zade Kebabı

Patlıcan, domates ve et ile hazırlanan zade kebabı, Çanakkale mutfağından yayılmıştır. Güveç kaplarında pişirilen bu kebap, beşamel sos ve kaşar peyniri ile lezzetlendirilir.

  1. Hasanpaşa Köftesi

Domates, köfte ve patates püresi ile hazırlanan bu köfte, kalabalık sofralar için idealdir. Köfteler fırında pişirildikten sonra üzerine patates püresi ve domates sosu eklenir.

  1. Karnabahar Graten

Karnabahar, yumurta, süt ve un ile hazırlanan bu yemek, karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. Ortalama 45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Mantar Sote

Yalnızca 7 malzemeden oluşan mantar sote, isteğe göre kültür veya istiridye mantarı ile hazırlanır. 190 kalori olan mantar soteyi, sevdiğiniz sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Sebzeli Tavuk Yahni

Tavuk but, patates, kabak, havuç, bezelye ve taze fasulye ile hazırlanan tavuk yahni, hem doyurucu, hem de besleyici bir tariftir. İsteğe göre güveç kaplarında sunabilirsiniz.

  1. Fellah Köfte

Adana ve Hatay mutfağıyla özdeşleşen fellah köfte, ince bulgur, irmik ve salçalı sos karışımından oluşur. Köfteler haşlandıktan sonra sosla birleştirilir. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir.

  1. Kabak Borani

Bal kabağı, kıyma ve yoğurt ile hazırlanan kabak borani, şehriye çorbası ile sunabileceğiniz tariflerden biridir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirebilirsiniz.

  1. Patates Yemeği

Patates, soğan ve salça ile hazırlanan bu yemek hem doyurucu, hem de ekonomiktir. Ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki baş köşeyi alır.

Şunlara da göz atın;

  1. Yoğurt çorbasının yanına ne gider?
  2. Domates çorbasının yanına ne gider?
  3. Kelle paça çorbasının yanına ne gider?
  4. Semizotu yemeğinin yanına ne gider?
  5. Keşkek yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Ordu Kahvaltı Mekanları: Ordu'da Kahvaltı Yapabileceğiniz 10 Mekan
Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk