Yiğit Şef okuyucularımız için piyazlı seviçe (ceviche) hazırladı. "Bu yemekte Türk malzemeleriyle geleneksel lezzetleri bir araya getirerek biraz da modern tekniklerden faydalandık. Antalya piyazının özünü, Peruluların ceviche olarak adlandırdığı, asitle birlikte pişmiş deniz mahsüllerini tabakta birleştirdik." Bu yemekte klasik ve geleneksel lezzetler modern bir dokunuşla buluştu.
Özellikle coğrafi işaretli, yerel malzemeleri ve evlerde yıllardır yapılan köklü tarifleri, modern gastronomi teknikleriyle yeniden yorumladık. Şimdi, gelin bu enfes tarifi şefimizle birlikte hazırlayalım.
Malzemeler
- 1 adet levrek fileto
- 1 su bardağı İspir fasulye
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 adet chilli biber
- 2 dal frenk maydanozu
- 6 adet limon
- 3 adet lime limon
- 2 diş sarımsak
- 10 gr kişniş tohumu
- 30 gr tahin
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 30 gr isot
- 100 gr ayçiçek yağı
YAPILIŞI
- Öncelikle balığı asitle pişireceğiz. Bunun için, lime suyu, limon suyu, kişniş tohumu ve sarımsağı içeren bir asit solüsyonu hazırlayın.
- Balık filetosunu küp şeklinde doğrayın ve asit solüsyonuna koyun. Balıkların hafif beyazlaşmasını sağlayacak şekilde yaklaşık 40 saniye bekleyin.
- Ardından balığı süzerek ayrı bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı ve tuz serpin.
- Bir gece önceden ıslatılıp haşlanmış İspir fasulyelerini zeytinyağı ve tuz ile tatlandırın. Üzerine doğranmış kırmızı soğan ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Hazırladığınız fasulyeleri tabağın sol kısmına yerleştirin.
- Balığın üzerine doğranmış kırmızı soğan, kırmızı pul biber ve frenk maydanozunu ekleyip hafifçe karıştırın. Balıkları fasulyelerin yanına yerleştirin.
- Lezzetin bütünlüğünü sağlayacak sosu hazırlayın ve tabağın üzerine gezdirin.
- Son olarak isot yağını ekleyin.
- Afiyet olsun!