Levrek için çok farklı, lezzetli bir 'asitle pişirme' tarifi: Şef Yiğit Alıcıoğlu anlattı
Yerel malzemeleri ve modern teknikleri ustalıkla harmanlayarak lezzetli yemekler hazırlayan Şef Yiğit Alıcıoğlu'nun mutfağına konuk olduk.

Yiğit Şef okuyucularımız için piyazlı seviçe (ceviche) hazırladı. "Bu yemekte Türk malzemeleriyle geleneksel lezzetleri bir araya getirerek biraz da modern tekniklerden faydalandık. Antalya piyazının özünü, Peruluların ceviche olarak adlandırdığı, asitle birlikte pişmiş deniz mahsüllerini tabakta birleştirdik." Bu yemekte klasik ve geleneksel lezzetler modern bir dokunuşla buluştu.

Özellikle coğrafi işaretli, yerel malzemeleri ve evlerde yıllardır yapılan köklü tarifleri, modern gastronomi teknikleriyle yeniden yorumladık. Şimdi, gelin bu enfes tarifi şefimizle birlikte hazırlayalım.



Malzemeler  

  1. 1 adet levrek fileto
  2. 1 su bardağı İspir fasulye
  3. 1 adet kırmızı soğan
  4. 2 adet chilli biber
  5. 2 dal frenk maydanozu
  6. 6 adet limon
  7. 3 adet lime limon
  8. 2 diş sarımsak
  9. 10 gr kişniş tohumu
  10. 30 gr tahin
  11. 1 tatlı kaşığı sumak
  12. 1 su bardağı su
  13. 2 tatlı kaşığı tuz
  14. 30 gr isot
  15. 100 gr ayçiçek yağı




YAPILIŞI

  1. Öncelikle balığı asitle pişireceğiz. Bunun için, lime suyu, limon suyu, kişniş tohumu ve sarımsağı içeren bir asit solüsyonu hazırlayın.
  2. Balık filetosunu küp şeklinde doğrayın ve asit solüsyonuna koyun. Balıkların hafif beyazlaşmasını sağlayacak şekilde yaklaşık 40 saniye bekleyin.
  3. Ardından balığı süzerek ayrı bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı ve tuz serpin.
  4. Bir gece önceden ıslatılıp haşlanmış İspir fasulyelerini zeytinyağı ve tuz ile tatlandırın. Üzerine doğranmış kırmızı soğan ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Hazırladığınız fasulyeleri tabağın sol kısmına yerleştirin.
  5. Balığın üzerine doğranmış kırmızı soğan, kırmızı pul biber ve frenk maydanozunu ekleyip hafifçe karıştırın. Balıkları fasulyelerin yanına yerleştirin.
  6. Lezzetin bütünlüğünü sağlayacak sosu hazırlayın ve tabağın üzerine gezdirin.
  7. Son olarak isot yağını ekleyin.
  8. Afiyet olsun!

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri

Lezzetli Haberler

Evde Esmer Şeker Nasıl Yapılır?
Kokoreç Nasıl Pişirilir?
Muz Nasıl Seçilir: Muz Alırken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
24 Kasım 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim Belli Oldu!
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün uyulması gereken 7 öneri
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan