Sadece 15 Dakikada Hazırlayabileceğiniz 5 Pratik Tuzlu Tarif
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pratik ve hızlıca lezzetler hazırlamak hem zamandan hem de ekonomiden tasarruf ettirebilir. Bu haberimizde; sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz 5 pratik ve lezzetli tuzlu tarif listesini sizler için derledik.

Hem lezzetli hem de kolay ve pratik tarifler mi arıyorsunuz? İşte size 15 dakikada hazırlayabileceğiniz 5 tuzlu tarif listesi…

  1. Peynirli ve Otlu Lavaş Ruloları

Malzemeler:

  1. 2 adet lavaş
  2. 100 gr beyaz peynir
  3. 1 tutam maydanoz ve dereotu (ince kıyılmış)
  4. 1 yemek kaşığı labne
  5. 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:

Beyaz peyniri ezin ve labne ile karıştırın. İnce kıyılmış yeşillikleri ve baharatları ekleyin. Karışımı lavaşın içine sürün, rulo yapın ve dilimleyin.

  1. Kaşarlı ve Yumurtalı Ekmek Dilimleri

Malzemeler:

  1. 4 dilim ekmek
  2. 2 adet yumurta
  3. 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  4. 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  5. 1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Yumurtaları çırpın, tuz ve karabiber ekleyin. Ekmek dilimlerini yumurtaya bulayın. Tavada tereyağı ile kızartın, üzerine kaşar peyniri serpip kapağı kapatın. Peynir eridiğinde servis edin.

  1. Pratik Kumpir

Malzemeler:

  1. 2 adet haşlanmış patates
  2. 2 yemek kaşığı tereyağı
  3. 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  4. 1 çay kaşığı tuz
  5. Kornişon turşu, mısır, zeytin (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Haşlanmış patatesleri ezin, tereyağı ve kaşar ekleyip karıştırın. Baharatları ekleyin, şekillendirip servis tabağına alın. Üzerine turşu, mısır ve zeytin ekleyerek sunun.

  1. Yoğurtlu Kabak Salatası

Malzemeler:

  1. 1 adet kabak
  2. 1 su bardağı süzme yoğurt
  3. 1 diş sarımsak
  4. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. 1 çay kaşığı tuz
  6. Üzeri için ceviz ve dereotu

Yapılışı:

Kabağı rendeleyin ve az yağda soteleyin. Soğuyunca yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz ile karıştırın. Üzerine ceviz ve dereotu serperek servis edin.

  1. Tavada Kolay Börek

Malzemeler:

  1. 2 adet yufka
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 1 yumurta
  4. 100 gr beyaz peynir
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Yufkaları büyük parçalara bölün. Süt ve yumurtayı karıştırıp yufkaları bu karışıma bulayın. Tavaya tereyağını koyun, yufkaların yarısını dizin. Üzerine beyaz peynir serpip kalan yufkaları ekleyin. Kısık ateşte altı kızarınca ters çevirip pişirin.

Şunlara da göz atın:

  1. Portakallı Tuzlu Tarifler
  2. Şeftali İle Hazırlanan Tuzlu Tarifler
  3. Tartölet Tarifleri
  4. Kestaneli Tuzlu Tarifler
  5. Havuçlu Tuzlu Tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kızarmış Tavuk Sevenlere Altın Değerinde 10 Tavsiye
Burcunuza Göre Hangi Tatlısınız?
Yumurtalı Ekmek Yapmanın 10 Altın Kuralı
Siyah Pirinç Nedir?
Çok Yaşamanın Sırrı Olan 10 Sağlıklı ve Yapımı Basit Atıştırmalık Önerisi
Şekerpare Yapmanın 9 Püf Noktası