Çıtır Çıtır Ramazan Pidesi Yapmanın 6 Püf Noktası
Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesini, evde kendi elleriyle hazırlamak isteyenleri böyle alalım. İşte, tam kıvamında mükemmel Ramazan pidesi için bilmeniz gereken 6 püf nokta:

11 ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte, sofralarımız daha büyük ve bereketli olmaya başladı. Paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemini daha iyi anladığımız Ramazan ayının en güzel sembolleri arasında, mis gibi kokusuyla Ramazan pidesi geliyor. Fırın kapılarında uzun kuyruklar oluşturan Ramazan pidesini, evde kendi elleriyle hazırlamak isteyenleri böyle alalım. İşte, yumuşacık kıvamı ve mis gibi kokusuyla mükemmel bir Ramazan pidesi yapmak için bilmeniz gereken püf noktaları:

Ramazan pidesinin püf noktalarına geçmeden önce, tarifi daha kolay hazırlamanızı sağlayacak videomuzu da buraya bırakıyoruz;

Ramazan Pidesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamurun kıvamı

Öncelikle Ramazan pidesinin hamurunu yaparken, un, su, tuz, şeker ve mayaya ihtiyacınız var. Lezzetini zenginleştirmek için süt veya yoğurt gibi malzemelerden de destek alabilirsiniz. Ancak süt veya yoğurt kullanmanız, pidenin daha kısa sürede bayatlamasına neden olabilir. Ramazan pidesinin ilk püf noktası, mayayı ılık suda şekerle birlikte çözdürmekle başlıyor.

  1. Tuzu bekletin

Tuzu doğrudan mayaya temas ettirmeyin. Bunun yerine tuzu unla karıştırın ve yavaşça mayaya yedirin. Bu sayede hamurunuzun kıvamı daha iyi olacak ve maya kolay aktifleşecektir. Dilerseniz, tuzu önce suyla çözdürüp ardından hamura ilave ederek de hazırlayabilirsiniz. 

  1. Mayalama

Hamuru tam kıvamında hazırladıktan sonra, üzerini nemli bezle örtün ve oda sıcaklığında 40 dakika dinlendirin. Bu işlemin sonunda hamurunuz kabarmaya başlayacaktır. 

  1. 2. mayalandırma

İlk mayala işleminden sonra, hamuru bezelere ayırın ve 20 dakika tepsi mayası için dinlendirin. İkinci mayalama işlemini kesinlikle atlamayın.

  1. Şekil verme

İkinci mayalandırma işlemini de yaptıktan sonra, şekil verme aşamasına geçebilirsiniz. Bunun için bezeye parmaklarınızla şekil verin. Hamurun altını ve üstünü yulaf kepeğine bulayabilirsiniz. Üzerinin daha kızarmış olmasını istiyorsanız, yumurta veya pekmezli su sürebilirsiniz. Pideye son şeklini verip tepsiye aldıktan sonra, susam ve çörek otu serpiştirin.

  1. Pişirme

Pideyi fırına atmadan önce, fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve fanlı ayarda ısıtın. Ardından Ramazan pidesini fırına atın. Pideyi çok uzun süre pişirmek, sertleşmesine neden olabilir. Bu yüzden 12-18 dakika kontrollü bir şekilde pişirmek yeterli olacaktır. Pişen pidelerinizi, ilk sıcaklıkları geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Şunlara da göz atın;

  1. Ramazan pidesi kaç kalori?
  2. Ramazan pidesi tüketirken nelere dikkat etmeliyiz?
  3. Neden Ramazan pidesini sıcakken yememeliyiz?
  4. Zeytinyağlı yaprak sarmanın püf noktaları
  5. Çorba yapmanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı