Poşe Yumurtayı Fazla Pişirirseniz Ne Olur?
Poşe yumurta özel kahvaltılarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Oldukça hassas şekilde pişirilir. Beyazı pişmiş, sarısı ise cıvık olmalıdır. Peki poşe yumurtayı fazla pişirirseniz ne olur:
Poşe Yumurtayı Fazla Pişirirseniz Ne Olur?

Poşe yumurta özel kahvaltılarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Oldukça hassas şekilde pişirilir. Beyazı pişmiş, sarısı ise cıvık olmalıdır Daha önce brunch'ta bulunduysanız ve Eggs Benedict'inizde fazla pişmiş haşlanmış yumurta servis ettiyseniz, onları kestiğinizde aldığınız hayal kırıklığı hissini biliyor olabilirsiniz. Poşe bir yumurtanın güzelliği, içindeki yumuşak beyaz ve aşırı yapışkan sarısıdır ve dürüst olmak gerekirse, sert yumurta sarısı istiyorsanız, muhtemelen onları orta veya katı haşlanmış olarak sipariş edersiniz.

Evde poşe yumurta yapmaya çalışıyorsanız, dik bir öğrenme eğrisine hazırlanın. Çırpılmış, aşırı kolay veya sahanda yumurtaları karıştırmak oldukça zor olsa da, haşlanmış yumurtayı mükemmelleştirmek bir sanattır. Aşırı pişmiş poşe yumurta, lastiksi bir doku alır ve bu, haşlanmış yumurta içeren yaptığınız yemek türlerine uygun değildir.

Eggs Benedict'in veya avokado tostu üzerine haşlanmış yumurtaların eğlencesinin bir kısmı, sarının sosun bir parçası haline gelmesidir. Bu nedenle, onları evde yapıyorsanız, her seferinde mükemmel bir haşlanmış yumurta elde etmenize yardımcı olacak birkaç ipucu var.

poşe yumurta

Zamanlama Herşeydir

Bir yumurtayı poşe etme zamanı geldiğinde, bir mutfak zamanlayıcısı en iyi arkadaşınızdır. Yumurtanızı pişirmenin ilk adımı, suyunuzu kaynama noktasına getirmek ve ardından karışıma biraz beyaz sirke eklemektir. Sirke, beyazın sarının etrafında pıhtılaşmasına yardımcı olacaktır. Yumurtanızı dikkatlice kırın ve küçük bir kaseye koyun. Ardından suyunuzu hazırlayın ve gitmeye hazır olun.

Kaçak avlanmaya hazır olduğunuzda, zamanlama her şeydir. Doğru pişirme süresinin 30 saniye veya bir dakika üzerinde olması bile aşırıya kaçabilir, bu nedenle başlamadan önce ne tür sonuçlar elde etmeyi umduğunuzu bilmek güzel. Bir yumurtayı iki dakika haşlamak, akıcı bir haşlanmış yumurta verir. Üç dakika haşlamak, akan sarısı olan beyaz bir set verecektir.

Dördüncü bir dakika eklemek, size yumuşak sarılı sert bir beyaz verir, ancak akmaz. Bundan daha uzun sürerse lastik yumurta bölgesine giriyorsunuz. İnsanların yumurtaları haşlarken yaptığı bazı ek hatalara karşı da dikkatli olmalısınız, böylece bir sonraki denemenizde öğrenci uzman olacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Yumurtalı tarifler
  2. Poşe tekniği nedir, nasıl uygulanır?
  3. Temel pişirme teknikleri
  4. Mikrodalga kullanarak poşe yumurta nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Kısa ve Uzun Süreli Pişi Saklama Yöntemleri
Lor Peyniri Saklama Yöntemleri
Bayram Sabahına Renk Katacak Farklı Kahvaltılık Önerileri
Taste Atlas Dünyanın En İyi 50 Kıymalı Et Yemeğini Açıkladı: Türkiye Birinci!
Yumuşacık Puf Puf Kabaran Dızmana Yapmanın İpuçları
Her Damak Zevkine Uygun 10 Değişik Meze