Poşe Yumurta İçin Neden En Taze Yumurtalara İhtiyacınız Var?
Poşe yumurta en zor yumurta pişime yöntemlerinden biri olabilir. Bazı ipuçları ve biraz pratik ile daha kolay hale gelebilir. Peki Poşe Yumurta İçin Neden En Taze Yumurtalara İhtiyacınız Var?

Poşe yumurta en zor yumurta pişime yöntemlerinden biri olabilir. Poşe yumurta yapmak biraz ustalık ve pratik gerektirse de yapılan ve uygulanan bazı ipuçları ve püf noktaları vardır. Profesyonellerden aktarılan biraz bilgi ve biraz pratikle, yumurtaları poşe yapmak sandığınızdan kolay olabilir.

Gordon Ramsay'a göre mükemmel bir poşe yumurta elde etmenin en önemli sırlarından biri yumurtanın kendisindedir. Taze yumurtaların beyazları daha stabildir ve bu da poşe yapmayı kolaylaştırır. Bir süredir buzdolabınızda bekleyen yumurtaların beyazları daha akıcı olacaktır. Bu, karıştırmak için bir sorun değil, beyazlar suda şekillerini tutmayacak ve bunun yerine ince şeritler halinde yayılarak yumurta sarısını biraz daha yalnız bırakacak. Beyazları sabit olan taze yumurtalar sıcak suya bırakıldığında, yumurta sarısının etrafında şekillerini çok daha iyi tutacak ve sonuçta güzel poşe yumurta elde edilecektir. Beyazlar sabit kaldığında ve yumurta sarısını çevrelediğinde, bu aynı zamanda daha iyi bir pişirme sağlar: Yumurta sarısı aşırı pişmek yerine akıcı kalır ve beyazların akıcı olmadan iyice pişmesine zaman tanır.


Mükemmel Poşe Yumurtalar İçin İpuçları

Taze, yüksek kaliteli yumurta kullanmak iyi bir poşe yumurtanın temelidir. Ancak en iyi poşe yumurta yapmak için bilmeniz gereken ve yapmanız gereken bazı ipuçları vardır. Öncelikle yumurtanızı tencereye bırakmadan önce küçük bir kaseye kırın. Bu, kabuk parçalarından kaçınmanıza ve sarısı kırılmış bir yumurtayı tencereye düşürmemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca yumurtayı tencereye aktarmadan önce küçük bir ağ süzgecine bırakabilirsiniz, böylece poşenize bulaşacak sulu beyazların olmadığından emin olursunuz. Taze olmayan yumurta kullanıyorsanız bu özellikle yararlı bir numaradır.

Daha sonra suyu tam kıvamında olacak şekilde hazırlayın. Çok sıcaksa yumurtayı fazla pişirirsiniz, çok soğuksa düzgün yerleşmez. İdeal sıcaklık için kaynatmayı hedefleyin. Suya bir miktar sirke eklemek pH dengesini değiştirerek yumurta aklarının hızlı bir şekilde sertleşmesine yardımcı olur.

Şunlara da göz atın;

  1. Mikrodalga kullanarak poşe yumurta nasıl yapılır?
  2. Poşe tekniği nedir?
  3. Poşe yumurta nasıl tekrar ısıtılır?
  4. Poşe yumurtayı fazla pişirirseniz ne olur?
  5. Hava fritözünde poşe yumurta nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?