Pişmiş Makarna Nasıl Daha Uzun Süre Saklanır?
Haftalık yemek hazırlığı yapanlardansanız, tüm hafta rahat etmek için makarna hazırlamak istiyor olabilirsiniz. Sizlere pişmiş makarna nasıl uzun süre saklanır anlattık. İşte, pişmiş makarna nasıl daha uzun süre saklanır:

Haftalık yemek hazırlığı yoğun iş temposunda hayat kurtarır. İzin gününüzde hazırlayacağınız, 2-3 saatinizi alacak bu hazırlık sayesinde tüm hafta dengeli beslenebilir, hazırlığınızı kolayca tamamlayabilirsiniz.

Makarna yapmak kolaydır, haşlanma süresi ile birlikte çok uzun süren bir yemek değildir. Ancak önden makarnanızı haşlamak zaman zaman işimizi daha da kolaylaştırabilir. Spagetti yapmak zaten kolaydır, ama neden bunu daha da kolaylaştırıp yemeği önceden hazırlamayasınız? Bir sonraki makarna gecenizi hızlandırmak için makarnanızı toplu olarak pişirin.

Bütün paketi tencerede pişirin. Ancak tamamını yenecek kadar pişirmek iyi bir çözüm değildir. Tam pişmiş makarna hafta boyunca dolapta daha da yumuşayacaktır. Bu sebeple makarnanızı diri kalacak şekilde pişirmelisiniz.

Özellikle yemek için hazırlanan makarnayı soğutmanın en iyi yolu, hava geçirmez bir plastik torba veya kompakt bir kaptır. Makarnanıza hava girmesini ve dokusunu engellemesini istemezsiniz. Makarna buzdolabında havaya maruz kaldığında bakteri veya küf üreme riski taşır. Bu nedenle, çantanızdaki tüm havayı boşaltmak ve yemeye hazır olana kadar eriştelerinizi içeride tutmak isteyeceksiniz. Ancak bunları saklamadan önce biraz zeytinyağı ekleyin. Makarna sosu yapmak için orijinal haşlanmış makarna suyunun bir kısmını da saklamak isteyebilirsiniz.

Dokusunu Korumak İçin Makarnanızı Az Pişirin

Makarnanın aşırı yumuşamaması için makarnanızı al dante yani hafif diri şekilde pişirmelisiniz. Kutuda yazan sürenin yarısı kadar pişirmek yeterli olacaktır. Az pişirdiğiniz makarnayı o an yemek zor olsa da sonrasında buzdolabında beklerken makarna yumuşayacaktır. Bu şekilde sakladığınız makarna yaklaşık beş gün dayanır.

Daha sonra makarnanızı yeniden ısıtmanın (ve yeniden yemenin) zamanı geldiğinde, bunun için izleyebileceğiniz birkaç yol vardır. Mikrodalga hızlı bir şekilde işe yarasa da ocak en iyi seçenek olabilir. Makarnanızı kaynar suda sadece otuz saniye pişirin ve makarnalarınıza yeni bir hayat verin. Ancak daha uzun süre pişirmemeye dikkat edin; sonunda talihsiz, yumuşak bir doku elde edeceksiniz. Yemek hazırlarken makarnada hatırlanması gereken çok şey olsa da hazır yemeklerinizin arasında makarna bulunması oldukça kolaydır.

Şunlara da göz atın;

  1. Makarna tarifleri
  2. Makarna haşlarken zamanlama neden önemlidir?
  3. Makarna hamuruna tuz eklenmeli midir?
  4. Makarna haşlamanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?