Pişmiş Hindi Nasıl Dondurulur?
Hindi, sevilen, lezzetli beyaz etlerden biridir. Eğer evde biraz fazla hindi pişirdiyseniz kalanını dondurmak istiyor olabilirsiniz. İşte, pişmiş hindi nasıl dondurulur:

Hindi pişirdiyseniz ve arta kalanları daha sonra dondurmak istiyorsanız en önemli şey hindiyi sıkı ve güvenli bir şekilde paketlemektir. Pişmiş hindiyi dondurucuya dayanıklı bir plastik torbaya veya kaba koymadan önce parçalara ayırın. Dondurucunun yanmasını önlemek için mümkün olduğunca fazla havayı çıkarın ve hindiyi dondurucuya ne zaman koyacağınızı bilmeniz için kabı tarihle etiketleyin.


Pişmiş Hindi Nasıl Dondurulur?

  1. Hindiyi paketlemeden önce buzdolabında soğumaya bırakın. Tadının korunmasına yardımcı olmak için hindiyi dondurucu kabına veya poşete koymadan önce tamamen soğumasını beklemek önemlidir. Hindiyi buzdolabına koyun ve soğuması için yaklaşık 20-30 dakika bekleyin.
  2. Hindinin kemiklerini ve derisini çıkarın. Bu, dondurma ve çözme işlemini kolaylaştırır. Deriyi dikkatlice soyun ve hâlâ bağlı olan kemikleri çıkarın.
  3. Pişmiş hindiyi daha kolay dondurmak için parçalara ayırın. Hindiyi dilimler halinde kesmek için keskin bir bıçak kullanın ve dilimlerin kalınlığının 7,6 cm'den fazla olmadığından emin olun. Kümes hayvanlarının dilimler halinde kesilmesi dondurulmasını ve daha sonra tekrar ısıtılmasını kolaylaştıracaktır.
  4. Hindiyi dondurucuda saklanabilecek kompakt bir torbaya veya kaba koyun. Dondurucuda güvenli bir torba en iyisidir çünkü dondurucunun yanmasını önlemek için fazla havanın tamamını kolayca sıkabilirsiniz. Saklama kabı da işe yarar, ancak sakladığınız hindi miktarını alacak kadar büyük olanı seçin.
  5. Torbayı veya kabı tarihle etiketleyin, böylece ne zaman dondurulduğunu bilirsiniz. Plastik bir poşet kullanıyorsanız, kalıcı kalem kullanarak doğrudan poşetin üzerine yazın. Yeniden kullanılabilir bir saklama kabı kullanıyorsanız kabın üzerine bir parça bant yerleştirin ve bant parçasının üzerine yazın. Pişirdiğiniz tarihi ve dondurucuya konulduğu tarihi de yazın.

Hindiyi 9 aya kadar dondurucuda saklayın. Hindinin bu kadar uzun süre dayanacağından emin olmak için dondurucunuzun 0 °F veya daha düşük bir sıcaklığa ayarlandığından emin olun. 9 aya kadar dayanabilmesine rağmen en iyi lezzet için ilk 3-6 ay içerisinde tüketilmesi en doğrusudur.


Dondurulmuş ve Pişmiş Hindi Nasıl Çözdürülür?

  1. Hindiyi 24-48 saat çözülmesi için buzdolabına koyun. Hindinizi çözmenin en iyi yolu, onu buzdolabına koyarak sabit soğuk sıcaklıkta yavaşça çözdürmektir. Hindinizin büyüklüğüne bağlı olarak, gece boyunca buzdolabına koyarsanız ertesi gün çözülmesi muhtemeldir.
  2. Hindiyi daha hızlı çözmek için soğuk suda çözdürün. Bir leğeni doldurun veya lavabonuzu soğuk suyla doldurmak için tıkayın. Hindi paketini kaplayacak kadar su kullanın, her tarafının su olduğundan emin olun. Suyu her 30 dakikada bir değiştirin ve hindiyi çözündüğü anda sudan çıkardığınızdan emin olmak için bir gözünüz üzerinde olsun.
  3. Hindiyi çözmek için tezgahın üzerine koymaktan kaçının. Hindinizi oda sıcaklığında çözülmeye bırakmak güvenli değildir çünkü hindi belirli bir sıcaklığa ulaştığında bakteriler hızla çoğalmaya başlayabilir. Hindinizi bozulmaması için daima buzdolabına veya soğuk suya koyarak çözdürün.

Şunlara da göz atın;

  1. Hindi nasıl çözülür?
  2. Hindinin kötüye gittiğini gösteren işaretler
  3. Pişmemiş hindi nasıl saklanır?
  4. Hindii yemekleri

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var