Pişirme Kağıdının 13 Farklı Kullanım Alanı
Pişirme kağıdı nasıl kullanılır? Pişirme kağıdı hangi alanlarda kullanılabilir? İşte, pişirme kağıdının fırın dışında 13 farklı kullanım alanı:

Pişirme kağıdı, fırında pişirilecek yemeklerde sık sık kullanılan bir malzemedir. Isıya dayanıklı olduğu için fırın tepsisine serilen pişirme kağıdı, yiyeceklerin tepsiye yapışmasını önler ve temizlik alanında kolaylık sağlar. Ancak pişirme kağıdının kullanımı, bununla sınırlı değildir. İşte, pişirme kağıdının 13 farklı kullanım alanı:

  1. Musluk temizliği

Krom muslukları parlatmak ve su lekelerini gidermek için, pişirme kağıdı ile ovalayabilirsiniz.

  1. Kesme tahtası

Kesme tahtasında hem et, hem de sebze kesecekseniz, pişirme kağıdını tahtanın üzerine koyun. Bu sayede çiğ etteki zararlı bakterilerin sebzelere geçmesini engelleyebilirsiniz.

  1. Evcil hayvan

Evcil hayvanlarınız havalar kötüyken agresifleşiyorsa, tüylerindeki statik elektriklenmeyi almak için pişirme kağıdıyla ovun.

  1. Toz

Paspasın altına pişirme kağıdı yapıştırarak, hem yerdeki tozlardan kurtulabilir, hem de paspasın kirlenmesini önleyebilirsiniz.

  1. Mutfak rafı

Mutfak dolaplarının en üst kısımlarına pişirme kağıdı koyarak, yağ ve tozlardan kurtulabilirsiniz. Kağıdı 2-3 ayda bir değiştirmeniz yeterlidir.

  1. Ütü

Ütünün çelik tabanını temizlemek için, ütü masasına pişirme kağıdı serin ve üzerine bir miktar tuz dökün. Kağıdı ütüleyerek yüzeyi temizleyebilirsiniz.

  1. Fotoğraf

Eğer bir fotoğrafınız ıslanırsa, üzerini hemen pişirme kağıdıyla kapatın ve suyunu alın. Bu şekilde su lekesi kalmasını önleyebilirsiniz.

  1. Fermuar

Sıkışan fermuarları açmak için, öncesinde pişirme kağıdıyla ovalamanız yeterlidir.

  1. Mikrodalga

Mikrodalgada yemek ısıtacağınız zaman, yemek tabağının üzerine pişirme kağıdı koyun. Böylece yemeğin etrafa sıçramasını önleyebilirsiniz.

  1. Kürek

Kürek gibi bahçede kullandığınız eşyaları, pişirme kağıdı ile temizleyerek paslanmalarını önleyebilirsiniz.

  1. Mum

Mumları pişirme kağıdına sararsanız, yandıkça dağılmalarını önleyebilirsiniz.

  1. Kurabiye-Kek

Pişirme kağıdına koni şekli verin. İçine krema ve jöle gibi malzemeler ekleyerek kek ve kurabiyelerinize şekil verebilirsiniz.

  1. Dekoratif

Pişirme kağıdına kare şekli verip içine mumlar yerleştirerek dekoratif süsler oluşturabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Pirincin kullanım alanları
  2. Karbonatın kullanım alanları
  3. Portakal kabuğunun kullanım alanları
  4. Asetonun kullanım alanları
  5. Diş macununun kullanım alanları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Salataları: Yeni Yıla Özel 40 Yılbaşı Salatası Tarifi
Yılbaşı Pilavları: Yılbaşı İçin 35 Nefis Pilav Tarifi
Yılbaşı Aperatifleri: Yılbaşı Sofralarına Özel 52 Pratik Aperatif Tarifi
Yılbaşı Kahveleri: Yeni Yıl Ruhunu Yansıtan 5 Nefis Kahve Tarifi
2024 Yılında Okurlarımızın Favorisi Olan 15 Tarif
24 Aralık 2024 Masterchef: 3. Ceketin Sahibi Belli Oldu