Piliç topkapı, Osmanlı mutfağından günümüze miras kalan lezzetlerden biridir. Tavuk butların, fıstık, kuş üzümü ve pirinçli harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, fırında 30-35 dakikalık pişirme sürecinin ardından servis edilir. Hem görünümü, hem de lezzetiyle iftar ve davet sofralarının vazgeçilmezidir. Kalabalık sofralarda kendine yer bulan piliç topkapı, çorba ve salatalarla eksiksiz bir menü halinde sunulabilir.
Tamamlayıcı lezzetlere geçmeden önce, piliç topkapı tarifine göz atabilirsiniz.
Patates, soğan ve tavuk suyu ile hazırlanan cennet çorbası, sıcak başlangıçlar için nefis bir tariftir. Ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alan cennet çorbasını, toz biberli sos ile zenginleştirebilirsiniz.
Piliç topkapıyı, hafif bir tarifle eşleştirmek istiyorsanız, pırasa çorbası tam size göre. Porsiyonu 35 kalori olan pırasa çorbasını sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Piliç topkapının en lezzetli eşlikçisi patates püresidir. Yalnızca 6 malzemeden oluşan patates püresini, videolu ve resimli anlatımla kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Piliç topkapı, et bazlı bir yemek olduğu için yanında yoğurt ve garnitürlü mezeler sunulabilir. Bezelye, havuç ve patates ile hazırlanan Rus salatasını sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Patlıcan, biber, domates ve yoğurt ile hazırlanan mamzana, bir salata tarifidir. Piliç topkapının yanında küçük porsiyonlar halinde sunulabilir.
Piliç topkapının içinde pirinç kullanıldığı için, yanında pilav sunmanıza gerek yoktur. Bunun yerine baharatlarla marine edilen ve fırında pişirilen elma dilimli patatesleri servis edebilirsiniz.
Hem doyurucu, hem de hafif bir tarif arıyorsanız, porsiyonu 70 kalori olan zeytinyağlı taze fasulyeyi deneyebilirsiniz. Taze fasulye yemeğini isteğe göre sıcak veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
Marul, semizotu, domates ve avokado ile hazırlanan bu salata, 10 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Salatayı, limon ve nar ekşili sos ile zenginleştirebilirsiniz.
Pazı, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanan mastave, aslında Osmanlı'da sık sık tüketilen bir yemektir. Cacık türevi olarak da bilinen mastaveyi, soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
Yemekten sonra hangi tatlıyı sunacağınıza karar veremediyseniz, saray sarması tam size göre. 6 malzemeden oluşan saray sarmasını buzdolabında dinlendirmeyi unutmayın.
Şunlara da göz atın;