Pastane Usulü Basit ve Pratik 4 Tuzlu Kurabiye Tarifi
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pastane usulü tuzlu kurabiyeler, kıyır kıyır dokusuyla çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Pratik ve hızlı tarifler sayesinde evde kolayca hazırlayabilir, mis gibi kokularla mutfağınızı şenlendirebilirsiniz. İşte pastane usulü 4 tuzlu kurabiye tarifi önerisi.

Susamlı, çörek otlu, peynirli veya dereotlu çeşitleriyle damak zevkinize uygun tuzlu kurabiye alternatifleri oluşturabilirsiniz. Az malzemeyle yapılan bu kurabiyeler, uzun süre tazeliğini koruyarak misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika atıştırmalıklardır. İşte hızlıca hazırlayabileceğiniz, pratik ve basit 4 tuzlu kurabiye tarifi listesi.

  1. Susamlı Çubuk Kurabiye

Malzemeler:

  1. 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ
  3. 1 çay kaşığı tuz
  4. 1 tatlı kaşığı sirke
  5. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  6. 1 paket kabartma tozu
  7. 2,5 - 3 su bardağı un
  8. 1 adet yumurta (sarısı içine, beyazı üstüne)
  9. Susam

Yapılışı:

Un hariç tüm malzemeleri karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdane ile açıp ince şeritler kesin. Üzerine yumurta beyazı sürüp susama bulayın. 180°C’de 20 dakika pişirin.

  1. Dereotlu Minik Kurabiyeler

Malzemeler:

  1. 125 gr tereyağı
  2. 1 çay bardağı yoğurt
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ
  4. 1 tatlı kaşığı sirke
  5. 1 çay kaşığı tuz
  6. 2 su bardağı un
  7. 1 çay kaşığı kabartma tozu
  8. 1 tutam doğranmış dereotu
  9. 1 yumurta sarısı (üzeri için)

Yapılışı:

Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın. 180°C’de 15 dakika pişirin.

  1. Çörek Otlu Kıyır Kurabiye

Malzemeler:

  1. 125 gr tereyağı
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ
  3. 1 tatlı kaşığı sirke
  4. 1 çay kaşığı tuz
  5. 1 tatlı kaşığı şeker
  6. 2,5 su bardağı un
  7. 1 çay kaşığı kabartma tozu
  8. 1 yemek kaşığı çörek otu
  9. 1 yumurta sarısı (üzeri için)

Yapılışı:

Tüm malzemeleri yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180°C’de 15-20 dakika pişirin.

  1. Peynirli Tuzlu Kurabiye

Malzemeler:

  1. 125 gr tereyağı
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ
  3. 1 çay kaşığı tuz
  4. 1 tatlı kaşığı sirke
  5. 1 tatlı kaşığı şeker
  6. 2 su bardağı un
  7. 1 çay kaşığı kabartma tozu
  8. 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  9. 1 yumurta sarısı (üzeri için)

Yapılışı:

Hamuru yoğurup peyniri ekleyin. Küçük şekiller verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin. 180°C’de 20 dakika pişirin.

Şunlara da göz atın:

  1. Ağızda Dağılan Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları
  2. Kurabiye Nasıl Saklanır?
  3. Fırınsız Kurabiye Nasıl Yapılır?
  4. Kurabiye Hamurunu Neden Dinlendirmeniz Gerekir?
  5. Şekere Bulanmış Kurabiye Hamurunu Neden Dondurmamalısınız?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kızarmış Tavuk Sevenlere Altın Değerinde 10 Tavsiye
Burcunuza Göre Hangi Tatlısınız?
Yumurtalı Ekmek Yapmanın 10 Altın Kuralı
Siyah Pirinç Nedir?
Çok Yaşamanın Sırrı Olan 10 Sağlıklı ve Yapımı Basit Atıştırmalık Önerisi
Şekerpare Yapmanın 9 Püf Noktası