Pankek Hamurunda En Sık Yapılan Hata Nedir?
Pankek en iyi kahvaltı yiyeceklerinden biridir. Yumuşak ve lezzetli pankek hamurunda en sık yapılan hata nedir sizler için anlattık. İşte, pankek hamurunda en sık yapılan hata nedir:

Pankek en iyi kahvaltı yiyeceklerinden biridir; yumuşak, sıcak lezzetten daha iyi ne olabilir? Pankekler genellikle kahvaltılarda tüketilir. Reçel, bal, akçaağaç şurubu gibi tatlı lezzetler ile birlikte servis edilir. Ancak pankek hamurunda bir hata yaparsanız sonunda bir pankek yığını ile karşılaşabilirsiniz. Bunu önlemek için, evde pankek yapmanın en iyi uygulamalarını anlamak önemlidir; buna önemli bir hata yapmamaya dikkat etmek de dahildir: hamurda soğuk su yerine ılık su kullanmak.

Suyun sıcaklığı o kadar da önemli görünmeyebilir. Ancak soğuk su kullanmaya zaman ayırdığınızdan emin olmak gerçekten önemlidir. Bunun nedeni, ılık suyun, hamurun tavaya çarpmasına bile zaman kalmadan hamurdaki gluteni ısıtmaya başlayabilmesidir. Sonucunda sönük, hiç de kabarık olmayan pankekler elde edersiniz. Yukarıda da belirtildiği gibi pankeklerin en büyük çekiciliklerinden biri de kabarık olmalarıdır. Bu nedenle, çok istenen özelliği sağlamak için soğuk su kullandığınızdan emin olun.

Kaçınılması Gereken Diğer Ev Yapımı Pankek Yapımı Hataları

En iyi pankekleri yapmak için yaptığınız diğer yaygın hataları aklınızda bulundurmanız gerekir. Sık yapılan hatalardan biri de hamurun fazla karıştırılmasıdır, bu da olması gerektiği kadar kabarık olmamasına neden olur. Aşırı karıştırma, hamurdaki hava kabarcıklarını söndüreceği için yapılmaması gerekir, mayalama maddesinin (tipik olarak kabartma tozu veya karbonat) hemen çalışmaya başlaması sayesinde oradadır. Yani karıştırmaya devam ederek, o mayalayıcı maddeye karşı çalışırsınız.

Diğer birkaç yaygın hata da tavanın sıcaklığıyla ilgilidir; mükemmel ürün elde etmek için bunu doğru şekilde ayarlamanız gerekir. Öncelikle sabırlı olmak ve tava yeterince ısınana kadar beklemek önemlidir; pişirme işlemine erken başlarsanız, o zaman çok lezzetli olan çıtır dış yüzeyiyle karşılaşmazsınız. Tavanın doğru sıcaklıkta olup olmadığını kontrol etmek için önce yağı soğuk tavaya ekleyin, ardından ısıtmaya başlayın ve yağın ne kadar ısındığına dikkat edin. Duman çıkmaya başlarsa, o zaman tava çok sıcaktır. Pankekleri çok yüksek ateşte pişirmek de istemezsiniz çünkü içleri pişmez ve dış kısımları yanabilir; ısıyı orta ayarda tutmak idealdir.

Şunlara da göz atın;

  1. Pankek yapmanın püf noktaları
  2. Bebekler için pankek tarifleri
  3. Pankek tarifleri
  4. Pankek yanına çok yakışan reçel ve sos tarifleri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Şef Umut Karakuş'tan Yılbaşı Sofralarınıza Çok Yakışacak 3 Özel Meze Tarifi
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Soda Nasıl Saklanır: Bozulmuş Soda Nasıl Anlaşılır?
Kırk Kat Baklava Tarihi
Arpa Çayının Faydaları Nelerdir?