Omlet Yapmanın Püf Noktaları
Omlet genellikle kahvaltılarda yenilen, lezzetli bir yumurtalı yemek türüdür. Tam kıvamında omlet yapmak bazen karmaşık olabilir. Sizler için omlet yapmanın püf noktalarını anlattık. İşte, omlet yapmanın püf noktaları:

Yumurta kahvaltıların gözdelerinden biridir. Haşlayarak, sahanda, fırında ya da omlet olarak tüketilebilir. Omlet oldukça doyurucu, lezzetli ve sağlıklı bir yumurtalı yemek türüdür. Hazırlaması oldukça pratiktir. Ancak bazen yaparken karmaşık olabilir. Sizler için omlet yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattık. İşte, omlet yapmanın püf noktaları:


  1. Yumurta seçiminize dikkat edin. Omlet yapmaya başlamadan önce seçtiğiniz yumurtaya dikkat etmeniz gerekir. Pişirmeden önce seçtiğiniz yumurtaların oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Kendinize güzel bir omlet yapmak için yumurtayı buzdolabından çıkardığınızda bir süre kenarda bekletin. Soğuk yumurtaların sertleşmesi daha uzun sürer ve bu aşırı pişmeye neden olabilir.
  2. Kabarık olması için, kabarık bir doku elde etmek için az miktarda süt veya krema ekleyebilirsiniz. 


  1. Doğru şekilde çırpın. Yumurtaları tamamen homojen olana kadar çırpın. 
  2. Yumurtayı doğru zamanda tavaya alın. Yumurtaları tavaya eklemeden önce tereyağını eritin. Isıtılmış tereyağı veya sıvı yağdan çıkan kabarcıklar sönmeye başladığında yumurtaları ekleyin. Daha zengin bir doku ve tat için tereyağı tercih edebilirsiniz. 
  3. Renge dikkat edin. Yumurtalar hassas oldukları için pişirirken çok dikkatli olmalısınız. Bir anda kabarık ve kremalı bir omletiniz var ve dikkat etmezseniz kahverengileşip kömürleşebilir. Omletin alt kısmı kahverengi değil, açık sarımsı veya krem rengi olmalıdır.


  1. Malzemeler ile birleştirin. Yumurta iyice yerleşince malzemeleri ekleyin ve katlamalı yumurta yapıyorsanız eğer önce dağıtın.
  2. İyi bir sonuç almak için yapışmaz küçük bir tava kullanın. Yapışmaz tavalar omlet için birebirdir. Mümkünse döküm tava da kullanılabilir. 


  1. Pişirme ısısına dikkat edin. Omlet orta ateşte pişirilmelidir. 
  2. Doğru malzeme seçimi yapın. Çok fazla malzeme eklememeye çalışın çünkü bu, omletin katlanmasını zorlaştıracaktır. Peynir, otlar, domatesler, soğanlar, mantarlar, pastırma, sosis ve soslar en sık tercih edilen malzemelerden bazılarıdır. 

Şunlara da göz atın;
  1. Kolay omlet tarifleri
  2. Yumurta nasıl temizlenir?
  3. Yumurta nasıl kırılır?
  4. Yumurtanın taze olduğu nasıl anlaşılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı