Neden Taze Makarnayı ya da Erişteyi Asla Dondurmamalısınız?
Taze makarna ya da erişte hazırladıysanız ve fazla hazırladıysanız muhafaza etmek için dondurmak istiyor olabilirsiniz. Neden taze makarnayı ya da erişteyi asla dondurmamalısınız?

Taze ev yapımı makarna  ya da erişte erişte yapmak bir lükstür, bu yüzden onları mükemmel pestonuz için hazırlamak için zaman ayırdığınızda veya bir sonraki erişte güveciniz veya sığır straganofunuz için biraz çırptığınızda, bunların boşa gitmediğinden emin olmak istersiniz. Bununla birlikte, ilk eğiliminiz onları bir Kilitli poşete koyup daha sonra kullanmak üzere dondurucuda saklamak olsa da, bu en iyi hareket tarzı olmayabilir.

Yumurtalı eriştelerin dondurulmasıyla ilgili sorun, dokularını, kalitelerini ve tatlarını değiştirmesidir. Taze yumurtalı eriştelerin dondurulması genellikle lapa gibi ve lastiksi artıklarla sonuçlanabilir. Bunun nedeni büyük ölçüde yumurtalı eriştelerin neminin donarken hücre duvarlarına nasıl genişleyip zarar vermesidir. Elbette, buzunu çözmeye gidene kadar sorunu fark etmezsiniz. Erişte çözüldükten sonra, aşırı pişmiş makarnadan alacağınız gibi, ıslak, yapışkan ve iştah açıcı olmayan bir karmaşa ile karşı karşıya olduğunuzu göreceksiniz. Öyleyse, tüm sıkı çalışmanızı korumak için bunun yerine ne yapmalısınız? Cevap basit: Yumurtalı eriştelerinizi oda sıcaklığında kurutun.


Buzlarını Çözmek İçin Mikrodalgadan Kaçının

Mutfağınızdaki sıcaklık ve neme bağlı olarak, işlem bir ila iki saat sürer ve sadece unlanmış bir fırın tepsisine yaymanız yeterlidir. Ancak makarnalarınızı kuruturken dikkat etmeniz gereken bir şey var,  saate dikkat edin. Yumurtalı makarna ya da erişte çiğ yumurta içerdiğinden, iki saatten daha uzun süre kurumasına izin verirseniz, onları salmonella geliştirme riskine sokarsınız. Bu nedenle erişteleriniz kuruduktan sonra, onları dondurucuya uygun, hava geçirmez bir kaba koymanız gerekecektir. Yumurtalı eriştelerinizi kuruttuktan sonra, tadı nasıl olur diye endişe etmeden dondurucuda üç ile altı ay arasında saklayabilirsiniz.

Yumurtalı makarna ya da eriştelerinizi kullanmaya hazır olduğunuzda, mümkünse mikrodalga fırından kaçının. Uygun olabilir, ancak mikrodalga fırınınız bu durumda eriştelerinizin tadına ve dokusuna dost değildir. Bunun yerine, eriştelerinizi gece boyunca buzdolabına koyarak buzunu çözün. Elbette, zamanınız kısıtlıysa, bunları tezgahta çözmek en iyi seçeneğinizdir ve 30 dakikadan uzun sürmez. Ve vahşi tarafta yaşamayı seviyorsanız, donmuş erişteleri doğrudan kaynar suya koyun. Sadece normalden biraz daha uzun süre pişmelerine izin vermeye hazır olun.

Şunlara da göz atın;

  1. Makarna haşlamanın püf noktaları
  2. Makarna makinesi nasıl temizlenir?
  3. Makarna nasıl baharatlanır?
  4. Taze makarna nasıl saklanır?
  5. Makarna salatasının yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var