Neden Olgunlaşmamış Meyveleri Buzdolabına Koymamalısınız?
Buzdolabı, sadece yiyeceklerin daha uzun süre dayanması için değil, aynı zamanda sağlığınızı korumak için de evinizdeki en önemli cihazlardan biridir. Peki neden olgunlaşmamış meyveleri buzdolabına koymamalısınız? İşte, neden olgunlaşmamış meyveleri buzdolabına koymamalısınız:

Buzdolabı, sadece yiyeceklerin daha uzun süre dayanması için değil, aynı zamanda sağlığınızı korumak için de evinizdeki en önemli cihazlardan biridir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, her yıl 48 milyon insanın gıda kaynaklı hastalıklardan hastalandığını tahmin ediyor. Bu nedenle, herhangi bir gıda ürününün daha uzun süre taze kalması için buzdolabını kullanmak mantıklı görünmektedir. Buzdolapları gıdalardaki bakterilerin büyümesini yavaşlatma konusunda mükemmel bir iş çıkarıyor; bu, gıdalar 4 derece ile 60 derece arasında tutulduğunda bir gıda ürünündeki bakteri sayısı her 20 dakikada bir ikiye katlanabileceği için önemlidir.

Buna dikkat ederek, daha uzun süre dayanmasına yardımcı olmak umuduyla her şeyi, hatta olgunlaşmamış meyveleri bile buzdolabına atmak isteyebilirsiniz. Ayrıca, gıda maliyeti ile birçok insan satın aldıklarını korumak istiyor. Yine de, olgunlaşmamış meyveleri asla buzdolabına koymamalısınız ve bunu yapmak amacınızın tersini yapabilir.

Çoğu olgunlaşmamış meyve buzdolabına konmamalıdır - soğuk sıcaklıklar olgunlaşma sürecinin düzgün bir şekilde gerçekleşmesine izin vermez. Kayısı, muz, kivi, armut, şeftali, erik ve nektarinlerin olgunlaşması için oda sıcaklığında bırakılması gerektiğini belirtti. O doruk tazeliğe ve harika tada ulaştıklarında buzdolabına koyabilirsiniz. Bu noktada buzdolabına yerleştirmek, cihazın bakterileri uzak tutma ve bitki dokusunun gelişimini duraklatma yeteneği sayesinde olgunlaşma sürecini yavaşlatacaktır. Alternatif olarak, elma, kiraz, greyfurt, portakal, ananas, çilek ve karpuz gibi tipik olarak en yüksek seviyelerde satılan bazı meyve türleri, olgunlaşmayı yavaşlatmak için elinize geçer geçmez soğutulmalıdır.

Peki, bu olgunlaşma sürecini yavaşlatmak için buzdolabında ne oluyor? Meyveler, optimum olgunlaşma aşamasına ulaşmak için kimyasal bir süreçten geçer. Ancak, onların parçalanmasına ve çürümesine neden olan aynı metodolojidir. Bu nedenle, olgunlaşmamış meyveyi buzdolabına koymak, bu süreçte bir duraklama yaratır ve çoğu zaman meyvenin mükemmel lezzet profiline ulaşmasına izin vermez.

Şunlara da göz atın;

  1. Meyve salatası yapmanın püf noktaları nelerdir?
  2. Sebze ve meyveler nasıl daha uzun süre saklanır?
  3. Fırında meyve nasıl kurutulur?
  4. Kırmızı meyveler nasıl saklanır?
  5. Meyve ve sebze arasındaki farklar nelerdir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?