Neden Ocağın Üstündeki Dolapta Yiyecek Saklamamalısınız?
Ev aşçıları her zaman mutfaklarının depolama alanlarının mümkün olan her santimini kullanmanın en iyi yollarını ararlar. Bazıları, ocak üzerindeki dolapları bir şeyleri kaldırmak için harika bir fırsat olarak görüyor ancak ocak üzerinde yiyecek depolamak uygun olmayabilir. Neden ocağın üstündeki dolapta yiyecek saklamamalısınız:

Ev aşçıları her zaman mutfaklarının depolama alanlarının mümkün olan her santimini kullanmanın en iyi yollarını ararlar. Bazıları, ocak üzerindeki dolapları bir şeyleri kaldırmak için harika bir fırsat olarak görüyor, ancak bu alan bir dizi zorluk sunuyor. Bu dolaplar daha küçük tarafta olma eğilimindedir ve genellikle sobanın egzoz fanı tarafından engellenirler. Bu, herhangi bir odada düzenlenmesi alışılmadık ve zor bir alan olabilir, ancak mutfağa yerleştirilmesi benzersiz bir dizi endişe yaratır: Ocağın üzerinde oturmak, bu dolapların aşağıda yapılan pişirmeden kaynaklanan ısı ve neme bir miktar maruz kalması anlamına gelir.

Açıkçası, bozulabilen herhangi bir şey bu dolaplar için uygun olmayacaktır. Bazıları bu alanı diğer yiyecek türlerini saklamak için kullanmayı sever, bu da buranın konserve ürünler, bazı sıvılar ve hatta baharatlar için ideal bir yer olabileceğini düşündürür. Yüzeyde, bunlar iyi fikirler gibi görünebilir- ancak daha fazla araştırmadan sonra, yenilebilir herhangi bir şeyi ocağınızın üzerindeki o tuhaf noktaya koymanın bazı potansiyel tehlikeleri olduğu ortaya çıktı.

Konserve Ürünler İçin Harika Bir Yer Değil

İlk başta ocağın üzerindeki dolaplar konserve yiyecekleri saklamak için ideal bir yer gibi görünebilir. İndirimden aldığınız 8'li siyah fasulye paketini kaldırmak için neden bu alanı kullanmıyorsunuz? Görünüşe göre, gıda güvenliği konusunda teneke kutunuza daha iyi bir yuva vermelisiniz. Konserve ürünler uzun bir raf ömrüne sahip olsa da, bu ürünleri nerede sakladığınız gerçekten önemlidir. ABD Tarım Bakanlığı Gıda Güvenliği ve Denetleme Servisi'ne göre, konserve ürünleri asla sobanın yakınına veya üstüne koymamalısınız.

Konserve ürünler, aşırı sıcaklıkları veya sıcaklık dalgalanmalarını atlatmak için tasarlanmamıştır. Aslında teneke kutular, sabit ve 29 dereceden daha az olan ortamları tercih eder. 37 dereceyi aşan sıcaklıklarda konserve kutuları saklamak yiyeceklerin bozulmasına neden olabilir. Nem ayrıca bazı teneke kutularınızı paslandırarak paslanmalarına neden olabilir. Bu nedenle bu ürünleri serin ve kuru bir yere koymanın en iyisi olduğunu söylüyor.

Paketlenmiş Gıdaları Isıdan Uzak Tutun

Ocağın üstü makarna ve tahıl gibi kuru paketlenmiş gıdalar için iyi bir yer gibi görünebilir- sonuçta çok dayanıklı görünüyorlar. Ve uzun ama ince spagetti veya bucatini kutuları dolaba güzelce sığabilir. Ne yazık ki kurutulmuş makarnayı ocaktan çıkan ısıya ve neme maruz bırakmak raf ömrünü kısaltabilir. Tahıllar, yüksek sıcaklıklara karşı benzer bir isteksizliğe sahiptir ve bazı tam tahıllar, buzdolabında veya dondurucuda tutulursa aslında daha uzun süre dayanır. Satın aldığınız kilerden en iyi şekilde yararlanmak için onları serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Ocağın üzerindeki raflar, bir başka popüler kurutulmuş ürün için ideal bir yer gibi görünebilir: baharatlar. Baharatlarınızın uzun süre dayanmasını ve lezzetini korumasını istiyorsanız, onları barındırmak için farklı bir yer seçmek isteyeceksiniz. Çoğu yenilebilir ürün gibi, baharatlar da serin, kuru ve karanlık yerlerde daha iyidir çünkü ısı, ışık ve nem yaşlanma sürecini hızlandırabilir. En sevdiğiniz otlar, sıcak bir noktada bırakılırsa etkisini daha hızlı kaybeder.

Yağlar Ve Sirkeler De Sıcağı Sevmez

Bazıları, ocak üstü dolabın yemeklik yağlar ve sirkeler için harika bir yer olabileceğini öne sürdü. Teorik olarak, bu öğeler için kullanışlı bir yer olurdu, ancak oyunda bu fikri yeniden gözden geçirmenizi sağlayacak başka faktörler de var.

Zeytinyağları oldukça kırılgan olabilir, daha serin bir alanda, yaklaşık 65 derecede saklanmayı tercih eder. Bitkisel yağlar gibi daha da doyurucu yağların kalitesi ısıdan etkilenir. Çoğu yağ, dolap gibi karanlık bir yerde serin bir ortamda tutulursa daha uzun süre dayanır. Ve yemeklik yağlar gibi, sirkeler de ısı etrafında pek işe yaramaz. Isıya, ışığa ve havaya maruz kalmak en sevdiğiniz sirkelerin tadını değiştirebilir.

Ocağın Üstünde Ne Saklanmalı?

Yiyecekleri ocağın üzerinde saklamak akıllıca bir hareket olmasa da, bu alan için çalışacak ve mutfak depolama alanınızı en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacak birçok başka öğe var. Seyrek veya mevsimsel olarak ne kullandığınızı düşünün. Burası, ananas oyacağı gibi tek kullanımlık aletleri saklamak için iyi bir yer olurdu. Stand mikseriniz veya mutfak robotu gibi daha az popüler olan mutfak gereçleriniz için ideal bir yerdir.

Bazı insanlar, tatil temalı kahve kupaları veya tatlı tabakları gibi mevsimlik bulaşıklarını barındırmak için kullanmayı sever. Ayrıca yemek saklama kapları için güzel bir konumdur ve artıkları kaldırma zamanı geldiğinde hemen elinizin altında olmalarını sağlar. Alüminyum folyo ruloları, plastik ambalaj veya parşömen kağıdı gibi şeyler de burada işe yarayabilir. Bir başka ilginç öneri de, ocağın üzerindeki alanı, yemek kitaplarını burada saklayarak küçük bir mutfak kitaplığına dönüştürmek.

Şunlara da göz atın;

  1. Mutfak eşyalarının son kullanma tarihi var mı?
  2. Mutfak masası nasıl temizlenir?
  3. Küçük mutfak dekorasyonu
  4. Ahşap mutfak dolapları nasıl temizlenir?
  5. Mutfak lavabosundaki kötü kokular nasıl geçer?

Haber Kategorileri

Mutfak Dekorasyonu

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?