Muz, etraftaki en çok yönlü gıdalardan biri olabilir. Onları fıstık ezmesi ile bir atıştırmalık olarak yemekle kalmaz, onları zeytinyağında pişirebilir, çikolatalı muz ekmeğine dönüştürebilir, baharatlı muzlu karamelli milkshake'e karıştırabilir veya sıcak, kabarık muzlu kreplere pişirebilirsiniz. Kullanımları, mutfak kreasyonlarının ötesine bile geçiyor- muzları bir yüz maskesi olarak ezebilir, kiri çıkarmak için bitkiler üzerinde silebilir ve gümüş eşyaları cilalamak için kullanabilirsiniz. Muzları günlük hayatımıza yerleştirebileceğimiz sayısız yöntemle tüketebilirsiniz.
Yine de muzları dondurmuyorsanız, bu meyvelerden gerçekten en iyi şekilde yararlanmıyorsunuz demektir. Daha önce birinci sınıf çikolataya elle batırılmış donmuş bir muz yediyseniz, ardından şekerlemeler, ezilmiş bisküvi veya kızarmış hindistancevizi ile yuvarlayıp bir çubuk üzerinde servis ettiyseniz, bu ikramların ne kadar lezzetli olabileceğini bilirsiniz. Muz iyi bir lif, potasyum, C vitamini ve B6 vitamini kaynağı olduğundan, bu tatlı tipik bir dondurma çubuğuna göre daha besleyici bir alternatif olabilir. Ancak konu bu buz gibi lezzeti nasıl yiyebileceğinize gelince, donmuş muzlu tatlılar buzdağının sadece görünen kısmı. Aslında, etrafta her zaman donmuş muz bulundurmak istemenizin birçok nedeni vardır.
Dondurulmuş muz ile hazırlanan dondurmayı daha önce gördünüz mü? Neredeyse istediğiniz herhangi bir meyveyle yapabilirsiniz, ancak muzlar güzel krema için en önemli adaydır; fıstık ezmesi, çikolata ve hindistancevizi gibi nefis soslarla iyi giden hafif tatlı bir tada sahip olmakla kalmaz; ayrıca blenderda birkaç dakika sonra koyu ve kremsi bir kıvama dönüşürler. Tabii ki, bu donmuş meyveleri kullanmanın başka birçok yolu var. Hevesli bir smoothie yapıcıysanız, muhtemelen donmuş muzların en sevdiğiniz karışımların çoğu için etkili bir temel olduğunu zaten biliyorsunuzdur.
Tatlı, kalın ve besleyicidirler ve genellikle ıspanak veya lahana gibi eklenen sebzelerin tadını bastırabilirler. Gelecekteki unlu mamuller için kullanmayı planlıyorsanız, muzları dondurmak da onları kurtarmanın harika bir yoludur. Onları tezgahta veya mikrodalgada eritin, fazla sıvıyı süzün ve doğrudan pişirme tarifinize dökün.
Şunlara da göz atın;