Mutfak Aletleri ile Ev Yapımı Makarnaya Nasıl Şekil Verilir?
Taze makarna yapmak, mutfakta yaratıcı zaman geçirmenin ve aynı zamanda lezzetli akşam yemeği yemenin güzel bir yoludur. Evinizde makarna yapmak için çok farklı ekipmanlara ihtiyacınız yoktur. İşte, mutfak aletleri ile ev yapımı makarnaya nasıl şekil verilir:

Taze makarna yapmak, mutfakta yaratıcı zaman geçirmenin ve aynı zamanda akşam yemeğini masaya koymanın rahatlatıcı bir yolu olabilir. Mümkün olan çok çeşitli şekillere baktığınızda, özel aletlere ihtiyaç duyulduğunu düşünebilirsiniz; ancak iyi bir temel hamur tarifi ve çekmecelerinizde halihazırda bulunan bir avuç şeyle, eviniz için birçok özel şekil oluşturabilirsiniz.

Elle şekillendirilmiş makarna, linguini gibi geleneksel makarnalar için uzun hamur tabakalarını açmaktan daha kolaydır. Küçük el şeklinde makarnalar sadece parmaklarınızla ve bir sofra bıçağıyla yapılabilir, aynı zamanda doğru doku ve şekillere sahip yeniden tasarlanmış öğelerle de yapılabilir; daha fazla alete gerek yoktur.

Denenecek Şekiller Ve Kullanılacak Araçlar

Başlamak için en kolay şekillerden biri, sosu tutmak için mükemmel olan oluşturulan çukur nedeniyle "küçük oyuklar" anlamına gelen cavatelli olarak adlandırılır. Oyuk oluşturmak için, küçük bir parça hamur parmakla veya bir sofra bıçağının ucuyla itilir, yüzey boyunca sürüklenerek yuvarlanır. Daha meraklı bir cavatelli için, hamurun itildiği yüzeyi değiştirerek dış tarafta çukurla birlikte çıkıntılar oluşturabilirsiniz. Çatal harika çıkıntılar oluşturur; hamuru çatalın arkasına yerleştirin ve parmağınızla aşağı doğru çekin. Bir suşi sarma matı, bir peynir rendesi ve hatta kevgiriniz bile cavatelli için deneyebileceğiniz eğlenceli dokulara sahiptir.

Deneyebileceğiniz başka bir ilginç şekil de yuvarlak bir şiş gerektiriyor. Uzun, çok ince bir ip şekli oluşturmak için mermer büyüklüğünde bir hamur parçasını ellerinizin arasında yuvarlayın. Daha sonra şişin bir ucundan başlayın ve ipi şiş boyunca yuvarlayın, çok hafif bastırarak bir bobin yapın. Şişi dışarı kaydırın ve Sicilya'nın bir spesiyalitesi olan busiate'i yarattınız.

Bu şekillerden herhangi birini basit bir kırmızı sos veya klasik fesleğen pesto ile eşleştirebilirsiniz; her iki durumda da, makarna yemeğiniz bazı yeni eğlenceli şekillerle çok etkileyici olacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Makarna tarifleri
  2. Pişmiş makarna nasıl daha uzun süre saklanır?
  3. Makarna hamuruna tuz eklenmeli mi?
  4. Makarna haşlamanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?