15 Kasım Masterchef All Star'da, Türk Devletleri teşkilatındaki ülkelerin yemekleri konsepti belirlendi. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan'ın üye olduğu bu teşkilatta, Macaristan, Kuzey Kıbrıs ve Türkmenistan gözlemci ülke olarak bulunuyor. Yarışmacılardan ikinci dokunulmazlık oyunu için bu ülkelerin yemeklerini yapmaları istendi.
Et, patlıcan, domates, soğan gibi malzemelerle hazırlanan bu yemek, özellikle Güneydoğu mutfağında tüketilir. Genellikle bulgur pilavı ile birlikte servis edilir.
Kırgızistan mutfağından dünyaya yayılan orama, el açması yufkanın kıyma, havuç ve patatesli harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Rulo şeklinde getirilen yufka, tencerede piştikten sonra servis edilir.
Uygur mutfağıyla özdeşleşen bu yemek, Kazakistan'da sık sık tüketilir. Yapımında spagetti şekli verilen hamur, et, patates ve turp gibi farklı malzemeler kullanılır.
Özbekistan'da düğün zamanları tüketilen bu yemek, aslında erkekler tarafından yapılır. Pilav, havuç, nohut, sarımsak ve kuşbaşı et ile zenginleştirilir.
Azerbaycan mutfağında en çok tüketilen kebap çeşididir. Yapımında dana kıyma, tavuk göğsü ve kuyruk yağı kullanılır. Şişe geçirilen etler, ızgarada pişirilir.
Kıbrıs mantısı olarak da bilinen pirohu, lor peynirli harç ile doldurulur. Ay şeklinde kapatıldıktan sonra, kenarlarına çatal ile şekil verilir. Üzerine hellim peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz.
Macaristan mutfağının sevilen tatlılarından biri olan somloi galuska, pandispanya, şerbet ve çikolata sosu karışımından oluşur. Sade, kakaolu ve cevizli pandispanya kullanılır.
Daha fazlası için masterchef tariflerine göz atın.