Mantı Sosları: Yemeye Doyamayacağınız 5 Nefis Mantı Sosu Tarifi
Mantı sosu nasıl yapılır? Mantı sosunda salça kullanılır mı? Sarımsaklı mantı sosu nasıl yapılır? İşte, mantının lezzetini ikiye katlayacak mutlaka denemeniz gereken 5 farklı mantı sosu tarifi:

Mantı, Türk mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Kayseri mutfağıyla özdeşleşen bu yemek, kıymalı harç, mantı hamuru ve sos eşliğinde hazırlanır. Bazı ülkelerde farklı şekillerde yapılışı da mevcuttur. Hazırladığınız mantı için farklı soslar denemek istiyorsanız, sizler için hazırladığımız listeden faydalanabilirsiniz. İşte, birbirinden lezzetli mantı sosları:

  1. Salçalı Mantı Sosu


Malzemeler; 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kalığı kuru nane, 1 çay kaşığı pul biber, 1/2 su bardağı mantı suyu.

Yapılışı: Öncelikle sos tavasında tereyağını eritin. Ardından salçayı ekleyerek 2 dakika kavurun. Daha sonra pul biber ve naneyi ilave edin ve karıştırın. Son olarak mantı suyunu ekleyin ve 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Sosu, mantının üzerinde gezdirebilirsiniz.

  1. Salçasız Mantı Sosu


Malzemeler; 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber.

Yapılışı: Özellikle acı severlerin çok sevdiği bu sos için, tereyağını eritin. Tereyağı tamamen eridiğinde toz biber ve pul biberi ekleyerek yağın rengi değişene kadar karıştırın. Hazırladığınız sosu, mantının üzerine ekleyebilirsiniz.

  1. Yoğurtlu Sos


Malzemeler; 1 su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, 1 diş sarımsak

Yapılışı: Yoğurdu bir kaseye alın ve güzelce karıştırın. Sarımsağı rendeleyin. Sarımsak ve tuzu yoğurda ekleyerek karıştırın. Yoğurtlu sosu, salçalı sostan önce ekleyin.

  1. Domatesli Sos


Malzemeler; 1 adet rendelenmiş domates, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı nane.

Yapılışı: Özellikle koyu sos sevenlerin favorisidir. Rendelenmiş domatesi tavaya alın ve güzelce karıştırın. Kaynamaya başladığında pul biber ve nane ekleyerek karıştırın. Sosun kıvamını açmak için, az miktarda mantı suyu ekleyebilirsiniz.

  1. Nohutlu Sos


Malzemeler; 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 kase haşlanmış nohut, 3 su bardağı et suyu, 2 tatlı kaşığı biber salçası, 3 bardak su, pul biber, karabiber, tuz, 2 yemek kaşığı tereyağı.

Yapılışı: Bu sos, gül mantısı yapımında kullanılmaktadır. Öncelikle tereyağını eritin. Üzerine salçaları ekleyin ve kavurun. Daha sonra pul biber, karabiber ve tuzu ilave edin. Hazırladığınız karışıma et suyu ve sade suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Karışım kaynadığında nohut ve mantıları içine atın. Mantılar kaynadığında üzerine kuru naneyi ekleyin. 1 taşın kaynattıktan sonra ocaktan alın.


Şunlara da göz atın;

  1. Kolay sos tarifleri
  2. Makarna sosları
  3. Salata sosları
  4. Et sosları
  5. Tavuk sosları

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video