Muzlu kek, diğer bir adı ile banan bread oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır. Lezzetli olduğu kadar çok yönlüdür ve olgunlaşmış muzlarınızı tüketmenin mükemmel bir yoludur. Sade yapabilir veya hemen hemen istediğiniz herhangi bir karışım veya sos ekleyebilirsiniz. Hafif meyvemsi bir dokunuş için, bu zeytinyağlı çikolatalı muzlu keki yapmak için zeytinyağı ekleyebilir veya bir doz sonbahar aroması için balkabağı püresi ile yapılan bu balkabağı muzlu ekmeğini deneyebilirsiniz. Diğer versiyonlar arasında çilek, fındık, fıstık ezmesi, muskat, karamel ve daha fazlası bulunur.
Ne de olsa, muzlu kekin muz aroması için seviyoruz, öyleyse neden onu güçlendirmeyelim? Ekmeğinizdeki muz aromasını ortaya çıkarmanın birkaç yolu vardır - tarçın, yenibahar ve küçük muskat gibi baharatlar ve bir tutam tuz eklemek işinizi görecektir. Ancak ekmeğinizin tadını daha belirgin bir şekilde muz ağırlıklı yapmak için, bu mikrodalga güvenli ipucunu deneyin.
Evde bir mikrodalga fırınınız varsa, ekstra muzlu muzlu kekten birkaç adım uzaktasınız. Keki yapmadan önce karamelize muz şurubu yapmak isteyeceksiniz, bu daha sonra tekrar ıslak malzemelerinize karıştırılacaktır. Bu korkutucu geliyorsa endişelenmeyin. Yapmanız gereken tek şey, kapalı muzlarınızı beş dakikaya kadar mikrodalgada ısıtmak, sıvıyı boşaltmak ve ardından ocakta azalana kadar ısıtmak. Isıtılmış muzlarınızı saklamayı unutmayın, çünkü onları da ezmeniz ve şurupla birlikte hamura eklemeniz gerekecek.
Ekstra muzlar sadece daha fazla lezzet getirmekle kalmaz, aynı zamanda şurup kekinize tatlı, karamelize, konsantre dozda muz aroması enjekte eder. Ancak karamelize muzları eklemenin tek yolu şurup değildir — ayrıca muz dilimlerini tereyağı ve esmer şekerle pişirebilir, ardından bunları ekmek hamurunuza katabilir ve üzerine serpebilirsiniz. Muzlar bittiğinde, bitmiş somununuzun üzerine kaşıkla koymak için mükemmel olan lezzetli bir karamel sosuyla baş başa kalabilirsiniz.
Bununla birlikte, bu seçeneklerin hiçbiri, muzlarınızı mikrodalgada patlatmak kadar acısız değildir. Muz şurubu eklenmiş ekmeğinizdeki lezzetleri bir adım öteye taşımak istiyorsanız, tuzlu-tatlı bir kombinasyon oluşturmak için hamurunuza ceviz veya cevizleri karıştırmayı deneyin.
Şunlara da göz atın;