Lavanta Yağının Saça Faydaları Nelerdir?
Lavanta yağı saç için nasıl kullanılır? Lavanta yağının saça olan faydaları nelerdir? Lavanta yağının yan etkisi var mı? İşte, saç bakımı için lavanta yağının faydaları ve kullanımı:

Uçucu yağlar, son yıllarda daha fazla kullanılmaya başladı. Bunlar arasında en çok kullanılanlardan biri de lavanta yağıdır. Kokusuyla herkesi kendine hayran bırakan lavanta esansiyel yağı, doğrudan lavanta bitkisinden elde edilir. Özel damıtma teknikleri ile yüksek konsantrasyonlu bir yağ olarak üretilir. Ağrı kesici, migren, hava temizleme gibi sağlık açısından birçok faydası vardır. Ancak bu kez, lavanta yağının saç üzerindeki etkilerini inceleyeceğiz.

Lavanta Yağının Saça Olan Faydaları Nelerdir?

  1. Saçların uzamasını destekler.

Lavanta yağı, daha fazla saç uzamasını teşvik eder. Ayrıca saç dökülmesi gibi sorunlara da iyi gelebilir.

  1. Antimikrobiyaldir.

2014 yılında yapılan bir incelemede, lavanta yağının antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu söylenmiştir. Bu durum bakteri ve mantarların büyümesini önlemeye yardımcı olduğu anlamına da gelir. Saç derisine uygulandığında, saçta olan sorunları önleyebileceği düşünülmektedir. Özellikle kepeklenme ve kaşıntılı saç derisi sorunlarına iyi gelir.


  1. Saç bitlerini öldürebilir.

Lavanta yağı, saç bitlerini önleme ve öldürme konusunda oldukça etkilidir. Lavanta yağı kullanımı, bit riskini azaltabilir.

  1. Cilt iltihaplarını hafifletir.

Lavanta yağı, saç derisi iltihabı ve saç kuruluğuna iyi gelir. 2012 yılında yapılan bir araştırmada, lavanta yağının enflamasyonu azalttığı ve iyileşme sürecini hızlandırdığı gözlemlenmiştir.

  1. Sakinleştirici etkisi vardır.

Lavanta yağının harika kokusu ve aroması, sinir sistemini sakinleştirebilir. 2012 yılında yapılan bir deneyde, katılımcılar lavanta yağını kokladıktan sonra daha fazla rahatlama, zevk ve daha iyi ruh halleri yaşadıklarını belirtti.

  1. Saçları güçlendirir.

Lavanta yağı, saç köklerini güçlendirir ve besler. Sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Ayrıca saçların daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar.


Lavanta Yağı Saç İçin Nasıl Kullanılır?

  1. Masaj: Lavanta yağının faydalarından yararlanmak için, birkaç damla lavanta yağını jojoba yağı ile seyreltin. Banyodan sonra saç derinize masaj yaparak karışımı uygulayın. 5-10 dakika beklettikten sonra saçınızı durulayın. Haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.
  2. Saç ürünlerine ekleyin: Lavanta yağını, şampuan veya saç kreminizin içine ekleyebilirsiniz. Veya uygulamadan önce elinize döktüğünüz şampuana birkaç damla lavanta yağı ilave edebilirsiniz.
  3. Lavantalı ürünler kullanın: Saç bakım ürünleri satın alırken, içindekilere göz atın. İçinde lavanta hidrolatı veya lavanta esansiyel yağı içeren ürünleri kullanabilirsiniz.
  4. Saç serumu: Saç serumu, saç bakımı için tasarlanmış ürünlerdir. Saç serumu satın alırken, lavanta yağı içeren ürünleri tercih edebilirsiniz. 
  5. Lavanta maskesini deneyin: Lavanta içerikli saç maskelerini haftada bir kez saçınıza uygulayarak faydalarından yararlanabilirsiniz.

Lavanta Yağının Yan Etkileri Nelerdir?

  1. Lavanta yağını doğrudan saçınıza uygulamayın. Bunun yerine jojoba, hindistan cevizi yağı gibi taşıyıcı yağlarla karıştırın.
  2. Saç derisine çok fazla yağ uygulamadığınızdan emin olun. Çok fazla yağ, deriyi tahriş edebilir.
  3. Eğer lavanta yağı kullandıktan sonra kızarıklık, dermatit veya kurdeşen oluşursa, derhal kullanmayı bırakın.
  4. Esansiyel yağları asla yutmayın ve gözünüze değdirmeyin. 
  5. Anti depresan kullanırken lavanta yağını uygulamaya dikkat edin. 

Önemli Not: Alerjik ve hassas bir bünyeye sahipseniz, lavanta yağını kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.


Şunlara da göz atın;

  1. Papatya yağının faydaları nelerdir?
  2. Yasemin yağı ne işe yarar?
  3. Gül yağı neye iyi gelir?
  4. Okaliptüs yağının faydaları nelerdir?
  5. Ardıç yağı ne işe yarar?

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden
Sahte Pirinç Nasıl Anlaşılır?