Kuru Üzüm Nasıl Dolgunlaştırılır?
Kuru üzüm oldukça sağlıklı bir atıştırmalıktır. Kuru olduğu için atıştırmak için sert olabilir. Kuru üzüm nasıl dolgunlaştırılır sizler için anlattık. İşte, kuru üzüm nasıl dolgunlaştırılır:

Kurutulmuş bir meyve olarak, kuru üzüm bazen atıştırma amacıyla veya bazı unlu mamullerde ve taze yemeklerde kullanım için biraz fazla kuru görünebilir. Dolgunlaştırma işlemi, kuru üzümleri hem daha yumuşak hem de daha sulu hale getirirken lezzetini artırır. Kuru üzüm oldukça sağlıklı bir atıştırmalıktır. Kuru olduğu için atıştırmak için sert olabilir. Kuru üzüm nasıl dolgunlaştırılır sizler için anlattık. İşte, kuru üzüm nasıl dolgunlaştırılır:

Malzemeler:

  1. 125 ml kuru üzüm
  2. 250 ml kadar su, meyve suyu veya alkol

Mikrodalga Kullanarak Nasıl Yapılır?

  1. Kuru üzümleri mikrodalgaya uygun bir kaba dizin. Kuru üzümleri mikrodalgaya uygun bir tabak veya kaseye koyun ve tek bir tabaka halinde düz duracak şekilde yayın.
  2. Kuru üzümleri suyla serpin. Kullanılan her 250 ml kuru üzüm için, kuru meyvenin üzerine 1 yemek kaşığı su dökün. Suyu mümkün olduğunca eşit bir şekilde yayın.
  3. 30 ila 60 saniye mikrodalga. Çanağı örtün ve kuru üzümleri suyu emecek gibi görünene kadar kuru üzümleri yüksekte mikrodalgaya koyun.
  4. Isıtılmış kuru üzümleri karıştırın ve kapağı değiştirin. Bundan sonra 2 ila 3 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  5. Kuru üzüm kullanın. Bu adıma ulaştığınızda, kuru üzümler biraz daha dolgun ve kendi başlarına tadını çıkarmaya veya başka tariflerde kullanmaya hazır olmalıdır.


Ocak Kullanarak Nasıl Yapılır?

  1. Kuru üzüm ve sıvıyı bir tencerede birleştirin. Kuru üzümleri küçük bir tencereye koyun. Kuru üzümleri tamamen kaplayacak kadar su kullanarak tencereye de dökün.
  2. Karışımı kaynatın. Tencereyi yüksek ateşte ocağa koyun. Sıvı kaynamaya başlayana kadar ısıtın, ardından tencereyi hemen ısı kaynağından çıkarın.
  3. 5 dakika bekletin. Tencereyi uygun boyutta bir kapakla örtün ve oda sıcaklığında bir kenara koyun. Kuru üzümleri tam 5 dakika sıcak sıvıda bekletin.
  4. Kuru üzümleri süzün. Tavadaki fazla sıvıyı dökün veya oluklu bir kaşık kullanarak kuru üzümleri tavadan alın. Bunu nasıl başarırsanız yapın, erimiş kuru üzümleri sıvıdan çıkarmanız yeterlidir.
  5. İstediğiniz gibi kullanın. Kuru üzümler bu noktada dolgun ve tadını çıkarmaya hazır olmalıdır.


Kettle Su Isıtıcısı Kullanarak Nasıl Yapılır?

  1. 250 ml kadar su doldurun ve ocağınızın üzerine koyun. Su kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte ısıtın.
  2. Kuru üzüm ve kaynar suyu birleştirin. Kuru üzümleri küçük bir kaseye koyun ve üzerine kaynar suyu dökün, kuru meyvelerin tamamen su altında kalmasını sağlayın.
  3. 5 ila 10 dakika arasında demleyin. Kuru üzümleri mümkün olduğu kadar uzun süre veya arzu ettiğiniz dolgunluk seviyesine gelene kadar sıcak suda bekletin.
  4. Boşaltın. Kuru üzümleri oluklu bir kaşık kullanarak çıkarın veya sıvıdan ayırmak için küçük bir süzgeçten geçirin.
  5. Keyfini çıkarın veya istediğiniz gibi kullanın. Kuru üzümler bu noktada dolgun, sulu ve yumuşak olmalıdır. Onları bu şekilde yiyebilir veya erimiş kuru üzümden fayda sağlayacak bir tarifte kullanabilirsiniz.


Soğuk Islatma ile Nasıl Yapılır?

  1. Eşit miktarda su ve alkolü birleştirin. Bir kaseye 1/4 bardak (60 ml) su, ardından 1/4 bardak (60 ml) şarap veya tercih ettiğiniz alkolü dökün. Birleştirilene kadar hafifçe karıştırın.
  2. Kuru üzümleri ekleyin. Kuru üzümleri seyreltilmiş alkolle birlikte kaseye dökün ve tamamen sıvıya batırıldığından emin olun.
  3. 30 dakika bekletin. Kuru üzümlerin karışımın içinde tam 30 dakika bozulmadan ıslanmasına izin verin.
  4. Boşaltmak. Oluklu bir kaşık kullanarak kuru üzümleri alkolden çıkarın. Bu noktada belirgin şekilde daha dolgun olmaları gerekir. İstenirse fazla sıvıyı çıkarmak için parmaklarınızla hafifçe sıkın.
  5. İstediğiniz gibi yiyin veya kullanın. Kuru üzümler öncekinden çok daha dolgun olmalıdır. Olduğu gibi yiyebilir veya başka yemeklerde kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kuru buz nedir?
  2. Kuru üzüm nasıl saklanır?
  3. Kurutulmuş mantar nasıl saklanır?
  4. Fırında meyve nasıl kurutulur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı