Ev yapımı unlu mamullerinizin tepsinize yapışmasıyla ilgili bir sorun yaşadıysanız, muhtemelen yapışmayı önlemek için alüminyum folyo kullanmışsınızdır. Ancak alüminyum folyonun yanına yaklaştırmamanız gereken en az bir hamur işi vardır: Kurabiyeler.
Görünen o ki, alüminyum folyo kullanmak kurabiyelerinizin eşit olmayan şekilde pişmesine yol açacaktır. Alüminyum bir ısı iletkeni olduğundan, kurabiyenin alüminyum folyoya doğrudan temas eden kısmı (yani alt kısmı) daha fazla ısı alacak ve dolayısıyla daha hızlı pişecektir. Yani sonuç süper çıtır alt kısımlar ve pek pişmemiş orta kısımlar olacaktır. En kötü senaryoda, kurabiyelerinizin altları yanabilir, geri kalanı tam anlamıyla pişmeyebilir; kesinlikle ideal değildir. İyi haber şu ki başka çözümler de var; peki alüminyum folyo yerine ne kullanmalısınız?
Bir dahaki sefere kurabiye pişirirken fırın tepsisine dizmeniz gerektiğinde alüminyum folyo yerine yağlı kağıt kullanın. Yağlı kağıt aynı zamanda yapışmayı da önleyecek ve alüminyum folyodan farklı olarak ısıyı eşit şekilde dağıtacaktır; başka bir deyişle kurabiye altları artık yanmayacaktır. Ancak akılda tutulması gereken bir nokta da, yağlı kağıdın - benzer görünmesine rağmen - mumlu kağıttan farklı olduğudur; çünkü mumlu kağıt ısıyı tolere edemez ve aslında yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında yangın tehlikesi oluşturur. Ek olarak, daha verimli bir seçenek için yine yapışmaz olan bir dizi silikon pişirme matı satın alarak yatırım yapabilirsiniz. Ayrıca yeniden kullanılabilir olma avantajı da vardır, böylece bitme konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Şunlara da göz atın;Kurabiye Pişirmek İçin Alüminyum Folyoya Alternatifleri