Krep, Fransa’nın Bretonya bölgesinden bütün Dünya’ya yayılan tava da pişirilen cıvık bir hamurdur. Dünyanın hemen hemen her yerine krep ve krep türevi hamurlar yense de, krepin tarihine bakıldığında Fransa’dan yayıldığı açıktır.Günün her öğününde yiyebileceğiniz krepler, farklı iç malzemeleri ve şekilleriyle muhteşem bir damak şölenine davet ediyor. Dilerseniz açık formda, isterseniz rulo halinde tüketebilirsiniz. Tatlı ve tuzlu olarak tüketilmeye uygun olan krepler özellikle Türkiye'de kahvaltılarda tercih edilen lezzetlerden. İşte, krep yanına çok yakışacak 10 tarif:
Kış için önceden hazırlanan kahvaltılık sosun temel malzemeleri biber ve domatestir. Konserve halinde saklandığı için, kullanım ömrü uzundur ve kreplerin içerisine çok yakışır. Yeşil zeytin, çökelek, taze soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile hazırlanan bu lezzetli salata kreplerin içerisine çok yakışır. Yumuşacık kıvamı ve lezzetiyle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan krem peynirinin bu kez vegan versiyonunu sizlere sunuyoruz. Bu hali de kreplerinize çok yakışacaktır. Ceviz ezmesi irmik, şeker ve dövülmüş cevizden oluşur. Tatlı krep tercih edecekseniz krebin içerisine çok yakışacaktır. İtalyan klasiklerinden bruschetta sıcak kızarmış ekmek üzerinde servis edilir. Bu sefer bir farklılık yaparak krep içerisinde hazırlamaya ne dersiniz? Bu lezzete bayılacaksınız. Siyah zeytin ezmesi krepler ile çok yakışır. Beyaz peynir ve kaşar ile birlikte tercih edilebilir. Yaz aylarının sevilen lezzetli çilek marmeladı 3 malzeme ile hazırlanır. Kaymak ile birleştirerek tüketilebilir. Yaz meyvesi olarak bilinen kavundan reçel hazırlayarak kış boyunca yemeğe ne dersiniz? Kış aylarında kavun lezzetine bayılacaksınız. Kreplerinize çok yakışacak. Kreplerini tuzlu ile sevenler için beyaz peynirli, acılı sos kreple uyumlu olan tariflerlerden biridir. Vegan bir tarif olmasının yanı sıra rafine şekersiz olan bu tarif kreplerinize çok yakışacak. Klasik krep tarifini defterinize eklemeyi unutmayın. Şunlara da göz atın;