Konserve İçin En İyi Armut Nasıl Seçilir?
Harika bir lif ve C vitamini kaynağı olan armut, birçok yönden tadını çıkarabileceğiniz çok yönlü bir meyvedir. Bu lezzetli meyveler konservelenerek tüm sezon tüketilebilir. İşte, konserve için en iyi armut nasıl seçilir:

İlk olarak binlerce yıl önce yetiştirilen, dünya çapında 3.000'den fazla armut çeşidi vardır. Harika bir lif ve C vitamini kaynağı olan armut, birçok yönden tadını çıkarabileceğiniz çok yönlü bir meyvedir. Kendi başlarına lezzetlidirler, yoğurt ve yulaf ezmesine karıştırılırlar, bir salatada dilimlenir, ızgara peynir olarak eritilirler, ekmek, turta veya kek olarak pişirilir veya buğulanır ve tatlı olarak yenir.

Türüne bağlı olarak, armutlar olgunlaştıktan sonra birkaç günden, olgunlaşmamışsa soğuk hava deposunda birkaç aya kadar dayanabilir. Artık evde konserve yapmak yaygın bir şekilde erişilebilir hale geldiğine göre, armutları korumak için harika bir seçenek. Ancak, bazı armut çeşitlerinin konservelemede diğerlerinden daha iyi çalıştığını aklınızda bulundurun: Bartlett'ler genellikle en iyi tür olarak kabul edilirler, çünkü nispeten sağlamdırlar, ancak dokuları konserveleme işleminden fazla etkilenmeyecek kadar yumuşaktır; Orcas ve El Dorados, konserve için yaygın türlerdir; ve Bosc, Anjou, Comice ve Seckel de iyi çalışıyor. Asya armutları da korunabilir, ancak konserve için güvenli olmaları için asit eklenmesi gerektiğini unutmayın.

Olgunluğun Önemi

Konserve yapmak için, yemek yemek veya yemek pişirmek için istediğiniz kadar armut olgunluğuna ihtiyacınız var, çok duygusal değil ama çok sert de değil. Çok olgun armutlardan kaçının, çünkü bunlar daha çok lapa gibi olur. Ayrıca daha az asit içerirler ve konserve şurubundan dışarı çıkma olasılıkları daha yüksektir, bu da çekici olmayan renk solmasına yol açar.

Armutlar, olgunlaşmak üzere ağaçta bırakılırsa unlu veya pürüzlü hale geleceğinden, ağaçtan olgunlaşmadan toplanır. Bu, onları marketten eve getirdiğiniz gün kutuya hazır olmayabilecekleri anlamına gelir. Soğuk, olgunlaşma sürecini etkileyebileceğinden ve hem tadı hem de dokuyu olumsuz etkileyebileceğinden, armutları olgunlaşmadan önce buzdolabında saklamaktan kaçınmak istersiniz. Bunun yerine armutları tezgahın üzerine bırakın. Birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir. Süreci hızlandırmak için armutları bir kağıt torbaya koyabilirsiniz, böylece saldıkları etilen gazı meyvenin daha hızlı olgunlaşmasına yardımcı olabilir. Bir armutun olgun olup olmadığını kontrol etmenin kolay bir yolu, boynunu hissetmektir - eğer yumuşaksa, olgunlaşmıştır. Armutlar neredeyse olgunlaştığında, devam edin ve daha sonra tadını çıkarabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. konserve tarifleri
  2. konserve balkabağı dondurulabilir mi?
  3. Konserve et nasıl pişirilir?
  4. Konserve nasıl açılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri