Ev mutfakları ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun kaotik bir hal alabilir. Bu özellikle tüm gün fırının yanında oyalanıp hamur işleri yapmayı seviyorsanız. Pişirme, hassasiyetin önemli olduğu şeylerden biridir ve malzemeleri dikkatlice ölçerken veya yumurta beyazlarını çırparken kaosun hiçbir faydası olmaz. Evinizin mutfağında küçük bir düzenleme, mutfakta hayatınızı kolaylaştırabilir.
Mutfağınızda pişirme işlemini daha sorunsuz ve basit hale getirmek için aletlerinizi düzenleyerek başlayın. Kategorilere ayırarak kullanımınıza göre aynı yerde toplayın. Tüm pişirme gereçlerinizi tek bir yerde toplamak yerine, oklava, terazi veya krema uçları gibi pişirme için en sık kullandığınız kapları ayırın ve bunları fırın tepsilerinizin bulunduğu dolaba en yakın çekmecede saklayın. Bu sayede mutfakta bir yemek ya da tatlı yaparken kendinizi daha az eşya ararken ve daha düzenli çalışırken bulacaksınız.
Mise en place, mutfak ve mutfak dünyasında yaygın olarak kullanılan Fransızca bir terimdir. İngilizce'de "kurulum" olarak tercüme edilir, ancak Fransızca'da esasen "her şey yerli yerinde" anlamına gelir. Mise en place, ister basit bir meze hazırlıyor olun ister çok katmanlı bir pasta yapıyor olun, faydalıdır. Hangi yemeği pişiriyor olursanız olun, pişireceğiniz yemeğin malzemelerini, ekipmanlarını hazırlamak gerekir.
Aletleriniz için düzenli mutfak saklama alanı, belirli bir tarif için ihtiyaç duyduğunuz tüm aletleri, bitmek bilmeyen tahta kaşık ve spatula çekmeceleriyle uğraşmadan çıkarmanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca pişirme işlemine başlamadan önce tüm malzemelerinizi hazırlamanızı da kolaylaştırır. Bunu yapmak, önemli bir malzemeyi kaçırmadığınızdan emin olmanıza yardımcı olacak ve aletlerinizin kolayca erişilebilir olması, süreci genel olarak daha sorunsuz ve daha keyifli hale getirecektir. Bir profesyonel gibi yemek pişireceksiniz ve hamur işleriniz tabağa çarptığında bunu kesinlikle fark edeceksiniz.
Şunlara da göz atın;