Kolay Hamsi Tarifleri: Hamsi İle Yapabileceğiniz 12 Nefis Tarif
Hamsi ile hangi yemekler yapılır? Hamsi ile yapılan yemekler nelerdir? İşte, hamsi ile yapılan kış aylarında sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken birbirinden lezzetli 12 tarif:

Sürüler halinde yaşayan hamsi balığı, yenilebilen en küçük balık türlerinden biridir. Karadeniz Bölgesi'nde bolca bulunan hamsi balığı, Ekim ayında avlanmaya başlanır. Özellikle Kasım-Aralık-Ocak ayları bereketli olduğu dönemlerdir. Hamsinin en lezzetli olduğu ay ise Aralık olarak bilinir. Ülkemizin her bölgesinde tüketilen hamsi, özellikle Karadeniz mutfağında sık sık kullanılır. Hamsi buğulama, hamsi kuşu, hamsili pilav, hamsili ekmek gibi tariflerde kendine yer bulur. Aynı zamanda salata ve turşu yapımında da kullanılmaktadır. Peki, hamsi ile hangi yemekler yapılır? Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına hamsi tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, faydaları saymakla bitmeyen hamsi ile yapabileceğiniz en lezzetli 12 tarif:

  1. Hamsi Buğulama


Hamsi denildiğinde ilk akla gelen yemek buğulamadır. Hamsi buğulama soğan, domates ve limon dilimleri eşliğinde sunulur. Hazırlaması yalnızca 30 dakikadır. 

  1. Hamsi Kuşu


Evlerde en çok yapılan yemeklerden biri de hamsi kuşudur. Hamsinin yumurta ve mısır ununa batırılmasıyla hazırlanan hamsi kuşu, balık sevmeyenlerin bile favorisi olacak lezzettedir.

  1. Hamsili Pilav


Karadeniz mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan hamsili pilav, fırında pişirilerek hazırlanır. Temizlenen hamsilerin içi pilavla doldurulduktan sonra kapatılır ve pişirilir. Limonla birlikte servis edilir.

  1. Hamsi Kızartma


Hamsi ile yapılan en kolay yemeklerden biri de kızartmadır. İki adet hamsinin ortası soğan ve maydanozla doldurulduktan sonra tavada kızartılmasıyla hazırlanır. Mevsim yeşillikleri ile servis edilir.

  1. Hamsi Köftesi


Daha önce balık köftesi tarifini denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, mutlaka defterinize eklemeniz gereken bir tarifimiz var. Bayat ekmek ve maydanoz ile hazırlanan hamsi köftesini çok seveceksiniz.

  1. Hamsi Salamura


Kalabalık sofralarda sunabileceğiniz hamsi salamura, tuz, limon, maydanoz ve zeytinyağı ile hazırlanır. Bir gece dinlendirilen balıklar, kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis edilir.

  1. Hamsili Kinoa Salatası


Daha önce bahsettiğimiz gibi hamsi, salata yapımında da kullanılabilir. Diyet listelerine ekleyebileceğiniz bu salata, hamsi, kinoa, kapari ve nane ile hazırlanır. Porsiyonu, yaklaşık 80 kaloridir.

  1. Hamsi Güveç


Hamsi ile farklı yemekler denemek isteyenler böyle alalım. Biber, domates, soğan, sarımsak, pazı gibi sebzelerle hazırlanan hamsi güveç, fırında pişirildikten sonra servis edilir. 

  1. Hamsikoli


Karadeniz mutfağında çok sevilen hamsikoli, hamsili ekmek ismiyle de bilinir. Pazı ve mısır unuyla hazırlanan hamsikoli, domates ve yeşilliklerle birlikte sunulur.

  1. Çilekli Hamsili Suşi


Çilek ve hamsiyi hiç birlikte denediniz mi? Uzakdoğu mutfağının sevilen lezzeti olan suşiyi, bu kez hamsi ile yaptık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Hamsi ile farklı yemek hazırlamak isteyenler için çilekli hamsili suşi tarifini öneriyoruz.

  1. Hamsi Kağıt Kebap

Hamsilerin domates ve limonla birlikte güveç kabına dizilmesiyle hazırlanan bu yemek, ortalama 40 dakikada sofralardaki yerini alır. Balığın üzeri yağlı kağıt ile örtülür. Maydanoz eşliğinde servis edilir. 

  1. Hamsi Böreği

Hamsili pilav ile benzer bir şekilde hazırlanan bu böreğin iç harcında kuş üzümü ve pilav kullanılır. Hazırlanan börek, düz tabanlı tavada önlü arkalı pişirilir. Limon dilimleri ile birlikte sunulur. 

Şunlara da göz atın;

  1. Balık yemekleri
  2. Kolay somon tarifleri
  3. Balık fileto nasıl yapılır?
  4. Palamut nasıl temizlenir?
  5. Levrek nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kilo Vermenizi Engelleyecek 8 Besin Listesi
Kış Aylarında Saç, Cilt ve Tırnak Hasarını Onarmanın 8 Yolu
Leblebi Neye İyi Gelir ve Faydaları Nelerdir?
Her Gün 1 Bardak Kefir İçersek Ne Olur?
Mutfak Robotu Ne İşe Yarar?
Neden Bazı Meyve ve Sebzeleri Kabuklarıyla Yemelisiniz?