Split Klima Nasıl Temizlenir?
Klima sıcak yaz günlerinde ve soğuk kış günlerinde en ihtiyacımız olan ev aletlerinden biridir. Sizler için klima nasıl temizlenir anlattık. İşte, klima nasıl temizlenir:

Sıcak havalarda evinizi ve iş yerinizi serin tutmak için klimalar gereklidir. Split klimalar, kompakt, kanalsız formatlarıyla tanınan yaygın bir soğutma sistemi türüdür. İç ünite evinizin duvarına yerleştirilmiş uzun bir dikdörtgen gibi görünürken, kondenser veya kompresör olarak bilinen dış ünite büyük bir metal kutuya benziyor. Herhangi bir klima, yalnızca iç işleyişi kadar iyidir, bu nedenle split klimanızı sık sık incelemeniz ve temizlemeniz önemlidir. Sizler için nasıl temizlenir anlattık. İşte, split klima nasıl temizlenir:

İç Ünitenin Yıkanması

  1. Tüm split klima sisteminin etrafına bir temizlik torbası koyun. Toz veya kirin zemine ulaşmasını önlemek için tüm cihazınızı yeni bir temizleme torbasıyla çevreleyin. Özel temizlik torbası yerine boş bir çöp torbası kullanabilirsiniz.
  2. Güç kaynağını kapatın ve ön paneli kaldırın. Evinizdeki uygun devre kesiciye veya güç kaynağına gidin ve ön paneli açmadan önce split klimanızın gücünü kapatın. Ünitenin içine erişebilmek için klimayı yukarı kaldırmak için ön kısmındaki mandalları açın.
  3. Çoğu makinenin iç ve dış bileşenleri vardır, bu nedenle tüm soğutma sistemine giden gücü kapattığınızdan emin olun.
  4. Split klimanızdan hava filtrelerini çıkarın. Cihazın ön tarafında kalan uzun dikdörtgen parçalar hava filtreleridir ve en iyi durumda kalmaları için çıkarılıp yıkanmaları gerekir. Gevşetmek ve çıkarmak için her bir hava filtresinin yan tarafındaki bir tırnağa basın. Temizleme işlemine başlamadan önce, bariz toz ve kiri temizlemek için önce filtreleri dışarıda salladığınızdan emin olun.
  5. Çıkarılan hava filtrelerini akan su altında durulayın. Hava filtrelerini bir lavaboya veya büyük bir leğene alın ve üzerlerine soğuk musluk suyu dökün. Filtreleriniz o kadar kirli değilse, tozu temizlemek için onları durulamak yeterli olabilir. Akan su işe yaramazsa, yumuşak bir temizlik deterjanıyla hafifçe ovalamak için bir sünger veya temizleme pedi kullanın. Ardından, durulayın ve kurumaya bırakın.
  6. Filtrelerinizi en az iki ayda bir yıkayın.
  7. Soğutma kanatlarındaki tozu üfleyin. Hava üfleyicinize ince bir teneke kutu eki ekleyin ve bunu split klimanızın arkasındaki tozu temizlemek için kullanın. Soğutma kanatçıkları, klimanın arkasına sıkıca oturan bir dizi metalik çizgiye benziyor. Soğutma kanatlarının tüm yüzey alanına üflediğinizden emin olun.
  8. Küflenmeyi önlemek için bobinlere mantar önleyici temizleyici püskürtün. Klimanızın, toksinlerin büyük olasılıkla oluşabileceği arka kısmını sterilize etmek için bir kutu mantar önleyici temizleme spreyi kullanın. Bu temizleyici, cihazınızda toksik parçacıkların ve sporların büyümesini önlemeye yardımcı olur. Hava filtrelerini tekrar takmadan önce spreyin sertleşmesi için en az 5 dakika bekleyin.
  9. Bu spreyi bir hırdavatçıda bulmakta sorun yaşıyorsanız, çevrimiçi olarak kontrol edin.
  10. Hava filtrelerini değiştirin. Temiz ve kuru olduklarını onayladıktan sonra hava filtrelerini orijinal konumlarına geri sabitleyin. Kolayca yerlerine kayarlar, ancak montaj işlemiyle ilgili herhangi bir zorluk yaşıyorsanız kullanıcı kılavuzunuzu iki kez kontrol edin. Bu tazelenmiş hava filtreleri, klimanızdan yalnızca temiz, soğuk havanın geçmesini sağlar.
  11. Tahliye hatlarını yıkayarak klimadaki tüm tıkanıklıkları giderin. İç ve dış üniteleri ayıran hortumu veya boruyu ayırarak tahliye hattının tıkanmasını önleyin. Suyu veya temizleyiciyi tahliye borusundan aşağı zorlamak için basınçlı bir yıkama kiti kullanın. Tüm suyun veya temizleme sıvısının buharlaştığından emin olmak için tahliye hattını en az 1 saat kurumaya bırakın. Klimayı açmadan önce hortumu tekrar bağlayın.
  12. Her şeyin çalıştığından emin olmak için split klimanızı tekrar açın. Klimanız için devre kesiciye veya güç kaynağına gidin ve elektriği tekrar açın. Güç açılıp çalışmaya başladığında, soğuk havanın çıkıp çıkmadığını görmek için split klimanızı kontrol edin.


Şunlara da göz atın;

  1. Fırın nasıl temizlenir?
  2. Balık nasıl temizlenir?
  3. Kırmızı biber nasıl temizlenir?
  4. Kuşkonmaz nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!