Kızarmış Patlıcanın Fazla Pişmesi Nasıl Önlenir?
Patlıcan, kolayca bir yemeğin yıldızı haline gelebilecek lezzetli ve doyurucu bir sebzedir. Kızartmasından yemeğine farklı tariflere uyarlanabilir. Peki kızarmış patlıcanın fazla pişmesi nasıl önlenir:

Patlıcan, kolayca bir yemeğin yıldızı haline gelebilecek lezzetli ve doyurucu bir sebzedir ve onu kızartmaktan daha iyi hazırlamanın bir yolu yoktur. Bunu yapmak zor olabilir, çünkü yanlış pişirilen kızarmış patlıcan yağlı, sırılsıklam bir karmaşaya neden olabilir.

Pek çok patlıcan çeşidi olsa da hepsinin ortak bir özelliği vardır: eti yumuşak ve gözeneklidir. Bu, patlıcan seçiminiz ne olursa olsun, sebzenin pişirme sırasında sünger gibi davranma eğiliminde olacağı anlamına gelir. Yeterince hazırlamadan çok miktarda yağın içine atarsanız, patlıcanınız yağı kendi içine çekecek ve sadece içinde pişirildiği tadı vererek dokusunu ve tadını bozacaktır. Bu, etin fazla sıvıyı emmesini engelleyen koruyucu bir bariyer oluşturarak. Ek bir avantaj olarak, zaten lezzetli olan yemeğe ekstra lezzet ve doku katar.

Patlıcanı Soymanın En İyi Yolları

Kızarmış patlıcanınız için güzel bir kabuk oluşturmanın birkaç yolu vardır. İlki ve en gelenekseli yumurta ve galeta unu kullanmaktır. Bir kase galeta unu, bir kase çırpılmış yumurta ve bir tavayı pişirmeye hazır patlıcanı koymak için kurarak bir pane istasyonu hazırlayın. Patlıcanlarınızı önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp sebzenin her tarafını kaplayacak şekilde kızartın.

Ekstra güçlü bir kabuk için, panelenmiş parçayı tekrar yumurtaya ve ardından ikinci kez galeta ununa batırarak bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Ardından patlıcanlarınız kızarmaya hazır olacaktır. Ekmek kırıntılarını badem unu ile değiştirerek yemeğinizi glüten intoleransı olanlar için erişilebilir hale getirebilirsiniz. Son olarak, geleneksel pane pişirmeyi damak tadınıza göre çok ağır bulursanız, daha fazla pişirmeden önce patlıcanın dışını kızartarak bir tür sözde kabuk da oluşturabilirsiniz. Bu, dış tabakayı gevrekleştirecek ve sonuç olarak yağ emilimini azaltacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Patlıcanlı tarifler
  2. Patlıcan nasıl dondurulur?
  3. Patlıcan kızartırken yağ çekmemesi için ne yapılır?
  4. Patlıcan hangi mevsimde yetişir?
  5. Patlıcanın çekirdekleri nasıl çıkartılır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?