Pide, kıymalısı, peynirlisi, patateslisi ve kuşbaşı etlisi olarak farklı çeşitlere ayrılır. Ancak bunlar için kıymalı pidenin yeri her zaman bir başkadır. Sofralarınızda kıymalı pideye yer vermek istiyor, ancak doyurucu bir menü için yanında ne sunacağınıza karar veremiyorsanız, sizi böyle alalım.
Eşlikçilere geçmeden önce nefis kıymalı pide tarifine göz atmayı unutmayın.
Mercimek, su ve tereyağı ile hazırlanan mercimek çorbası, eksiksiz bir menü hazırlamak isteyenler için idealdir. Ortalama 20 dakikada hazırlanır ve limon eşliğinde servis edilir.
Mantar, krema ve kereviz ile hazırlanan mantar çorbası, sıcak başlangıçlar için idealdir. Pidenin yanına çok yakışan bu çorba, hafifliği ile kalabalık sofralarda da sunulabilir.
Kıymalı pidenin yanında hangi mezeyi sunacağınıza karar veremiyorsanız, domates, soğan, biber ve maydanoz ile hazırlanan acılı ezme tarifini deneyebilirsiniz.
Hatay mutfağıyla özdeşleşen babagannuş, patlıcan, yoğurt, maydanoz ve sarımsak ile hazırlanır. Babagannuşu soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
Kıymalı pidenin yanında hafif bir tarif arıyorsanız, mor lahana salatası tam size göre. Mor lahana, zeytinyağı, ceviz içi ve nar ekşisinden oluşan lahana salatasını, 20 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Domates, soğan, biber ve ceviz içi ile hazırlanan gavurdağı salatası, kıymalı pide ile birlikte sunulan lezzetler arasındadır. Porsiyonu 115 kalori olan bu salatayı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kıymalı pidenin yanına çok yakışan salatalardan bir diğeri de, közlenmiş patlıcan salatasıdır. Patlıcan, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan salatayı, yoğurtla birlikte sunabilirsiniz.
Turp, zeytinyağı ve maydanoz ile hazırlanan bu salata, kıymalı pidenin lezzetini ikiye katlar. Turp salatasını limon suyu ile zenginleştirerek sunabilirsiniz.
Kıymalı pideyi, atıştırmalık lezzetlerle birlikte sunmak istiyorsanız, etsiz çiğ köfte tam size göre. Çiğ köftenin yanına marul ve limon eklemeyi unutmayın.
Kıymalı pidenin olmazsa olmazı, naneli ayrandır. Yoğurt, nane ve soğuk su ile hazırlanan naneli ayranı, buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Pidenin yanına çok yakışan şalgam suyunu evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Şalgam, pancar ve mor havuç ile hazırlanan şalgam suyunu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Süt, şeker, sübye ve vanilya ile hazırlanan sütlaç, kıymalı pide menüsüne ekleyebileceğiniz tatlılardan biridir. Videolu anlatımıyla sütlaç tarifini kolayca hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;