Kıyılmış Sarımsağı Yağda Saklamak Tehlikeli Midir?
Sarımsak yemeklere mükemmel bir lezzet katar. Peki sarımsak yağ içerisinde saklanır mı? İşte, kıyılmış sarımsağı yağda saklamak tehlikeli midir:

Dünyanın dört bir yanındaki kilerlerdeki en yaygın temel gıdalardan biri sarımsaktır. Sadece yaygın olarak bulunabilmesi ve kolay bulunması değil, aynı zamanda bu sebzenin zengin, fındıksı tadı ve aromatik tadı, lezzetli sarımsaklı tereyağlı tavuk butlarından mayoneze kadar her türlü yemeği ve çeşniyi zenginleştirebilir.

Bununla birlikte, sarımsağı toplu olarak satın alırsanız, taze sarımsak tedarikinizi tüketememeniz ihtimali yüksektir. Soyulmadıklarında tezgahta altı aya kadar dayanabilirler. Ancak soyulduktan sonra sarımsakların son kullanma tarihi çok çabuk geçebilir (yaklaşık bir hafta). Neyse ki soyulmuş sarımsakları çok daha uzun süre korumanıza yardımcı olacak yollar var; bunlardan biri kıyılmış sarımsağı yağda saklamaktır.

Pek çok kişi, çiğ, soyulmuş sarımsağı yağda saklamanın, potansiyel olarak ölümcül botulizm olasılığını artırdığı için tehlikeli olduğunu (doğru bir şekilde) belirtti. Bu nedenle, bu numaranın işe yaraması için sarımsağı kıyıp ardından yağda haşlamanız gerekecek. Kaçak avlayarak bakterileri yüksek ısıya maruz bırakacak ve onları öldüreceksiniz. Daha sonra, yağa batırılmış sarımsağı güvenli bir şekilde saklamak için bir kavanoza dökebilirsiniz. Buzdolabına konulduğunda yaklaşık bir ay kadar dayanır; önceki bir haftalık raf ömrüne göre önemli bir gelişme.

Kıyılmış Sarımsak Yağda Nasıl Korunur?

Bir tencere çıkarın ve içini yağla doldurun. Her türlü yemeklik yağ işe yarayacaktır, ancak bunun için ucuz bitkisel yağ kullanmanızı öneririz. Her sarımsak başı için yaklaşık ½ bardak yağ ekleyin. Bunun yerine sarımsak dişiniz varsa, yaklaşık olarak her 10 diş için ½ bardak yağı düşünün.

Tencereyi ocağa alın ve yağ kaynayana kadar ısıtın. Yağın yaklaşık 95 derece'de sabit olduğundan emin olmak için bir termometre kullanabilirsiniz. Pişirirken yağa dikkat edin ve köpürüp köpürmediğine bakın. Eğer öyleyse, yanmayı önlemek için ısıyı bir miktar geri çevirin. Sarımsakları ateşte tutun ve yaklaşık bir saat pişirin.

Bu işlem bittikten sonra yağlı sarımsağı bir cam kavanoza dökün ve ardından buzdolabına koyun. Daha önce de belirttiğimiz gibi yağı korunan sarımsak bir aya kadar faydalı olacaktır. Yemek pişirmek için kullanmanız gerektiğinde, dökün ve hemen yemeğinize ekleyin; sarımsak zaten pişmiştir.

Şunlara da göz atın;

  1. Önceden kıyılmış sarımsak taze sarımsak kadar iyi mi?
  2. Sarımsak nasıl kurutulur?
  3. Sarımsak nasıl dondurulur?
  4. Sarımsak kokusu nasıl geçer?
  5. Çiğ sarımsak yemenin artıları ve eksileri nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Sofralarınıza Eklemeniz Gereken En Sağlıklı 10 Balık Türü
Evde Esmer Şeker Nasıl Yapılır?
Kokoreç Nasıl Pişirilir?
Muz Nasıl Seçilir: Muz Alırken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
24 Kasım 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim Belli Oldu!
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün uyulması gereken 7 öneri