Kılıç Balığı Nasıl Pişirilir?
Kılıç balığı nedir, nasıl yenir? Kılıç balığı nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? İşte, kılıç balığını fırında, ızgarada ve tavada pişirme yöntemleri:

Kılıç balığı, üst çenesi kılıç gibi uzamış yırtıcı bir balık türüdür. Saatte 120 km hızla yüzebilen bu balıklar, okyanusun en hızlı balıklarından biridir. Eski zamanlarda İzmit Körfezi'nde çok sık rastlanan bu balıklar, günümüzde daha çok Atlas Okyanusu'nda görülmektedir. Eylül ve Şubat ayları arasında Ege ve Akdeniz'de avlanabilir. Bu balığın kılıç uzunluğu, 25-30 cm aralığındadır. Tuzlu sularda yaşayan bu balık, yırtıcı ve tehlikelidir. Bu yüzden amatör balıkçılar yerine profesyonel kişiler tarafından avlanması önerilir. Boyu en fazla 5 metre ve ağırlığı 150 kg'dır. 

Kılıç Balığı Nasıl Pişirilir?

Kılıç balığının pulları olmadığı için derisi soyulmalıdır. Karın kısmı ikiye bölünür ve iç organları çıkartılır. Ardından bol suyla yıkanır. Çok kılçıklı değildir. Pişirme metoduna göre fileto haline getirilebilir. Kılıç balığı tavada, ızgarada, fırında ve sote şeklinde pişirilebilir.


Kılıç Balığı Fırında Nasıl Pişirilir?

  1. Balık güzelce temizlenir. Küçük bir kaba zeytinyağı, maydanoz, sarımsak, tuz, karabiber, sirke ve limon suyu eklenir.
  2. Fileto haline getirilen balık fırın tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecede 5-10 dakika pişirilir.
  3. Ardından balığın diğer yüzü çevrilir ve 5 dakika daha pişirilir.
  4. Daha sonra hazırlanan sos balığın üzerine dökülür ve 5 dakika daha pişirilir.
  5. Balık tamamen kızarınca servis tabağına alınır, kalan sos üzerine dökülür ve servis edilir. İtalyan usulü kılıç balığı tarifine göz atın.

Kılıç Balığı Tavada Nasıl Pişirilir?

  1. Balık temizlenir ve fileto haline getirilir. 
  2. İsteğe göre balık soslarından biriyle marine edilir.
  3. Tavaya bir miktar yağ eklenir ve ısıtılır.
  4. Marine edilen balık tavaya alınarak önlü arkalı bir şekilde pişirilir.


Kılıç Balığı Izgarada Nasıl Pişirilir?

  1. Balık güzelce temizlenir ve marine edilir.
  2. Izgara ısıtılır. Soğan yardımıyla ızgaranın üzeri temizlenir.
  3. Balıklar ızgaraya alınır ve iki tarafı da pişinceye kadar pişirilir.
  4. Çevirme işlemi maşa ile yapılmalıdır. Bu sayede balığın içindeki yağlar dışarı akmaz ve daha lezzetli bir hale gelir.


Şunlara da göz atın;

  1. Minekop nasıl pişirilir?
  2. Ringa balığı pişirme yöntemleri
  3. Dondurulmuş somon nasıl pişirilir?
  4. Gümüş balığı nasıl pişirilir?
  5. Sazan balığı nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı