Keten tohumu, tüm öğünlerinize çok yönlü ve sağlıklı bir katkıdır. Kavrulmuş keten tohumu, vücudunuzun üretemediği Omega 3 yağ asitlerini içerir. Düzenli olarak kavrulmuş keten tohumu yemek, diyetinize Omega 3 yağ asitleri, lif ve protein eklemenin harika bir yoludur. Bütün tohumlu, öğütülmüş veya yağlı olarak tüketebilirsiniz. Keten tohumu kavurma veya öğütme, çiğneme sırasında kırılması çok zor olan sert tohum kabuğunu kırar. Keten tohumu besinleri tohumun içinde bulunur, bu nedenle tohum kabuğunu kırmak besinleri sindirmenizi kolaylaştıracaktır. Öğütülmemiş keten tohumu, sindirim sisteminizden bozulmadan geçecek ve besinsel faydalarından çok azını emeceksiniz. İşte, keten tohumu nasıl öğütülür:
Şunlara da göz atın;Fırında Keten Tohumu Nasıl Kavrulur?