Keşkek, buğday ve etin uzun süre pişirilmesiyle hazırlanan bir Anadolu yemeğidir. Türkiye'nin farklı noktalar��nda pişirilen bu yemek, isteğe göre kuzu eti, dana eti gibi farklı etlerle hazırlanabilir. Yörelere göre farklı şekillerde hazırlanan keşkek, bayram sabahlarının, düğünlerin ve özel günlerin vazgeçilmezidir. Özellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Keşkek bazı yörelerde sadece tereyağı ile, bazı yörelerde ise salçalı sos eşliğinde tüketilir. Keşkek tek başına doyurucu bir yemek olsa da, isteğe göre yan ürünlerle birlikte servis edilir.
Tamamlayıcı lezzetlere geçmeden önce keşkek tarifine göz atın.
Keşkek, etli bir yemek olduğu için başlangıç menülerinde pirinç, yeşil mercimek, kırmızı mercimek ve bulgur ile hazırlanan Anadolu çorbasını tercih edebilirsiniz.
Keşkek, Amasya, Çorum gibi yörelerde haşhaşlı çörek eşliğinde tüketilir. Özellikle bayram sofralarının vazgeçilmezi olan bu ikili, kahvaltı veya öğle menülerinde sunulabilir.
Keşkek yemeğinin en lezzetli eşlikçilerinden biri de patlıcan ezmedir. Patlıcanların közlenmesi ve sarımsaklı yoğurt ile birleştirilmesiyle hazırlanan bu yemek, ortalama 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Patatesin, biberiye, kekik ve pul biber ile harmanlanmasıyla hazırlanan bu yemek, hem pratik, hem de doyurucudur. Baharatlı patatesi, keşkek eşliğinde servis edebilirsiniz.
Ceviz içi, sarımsak, salça ve baharatlarla hazırlanan tarator, genellikle tırnak pide veya küçük ekmeklerde sunulur. Soğuk bir şekilde servis edilir.
Dolmalık biberlerin pirinçli harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, keşkek ile mükemmel bir uyum içindedir. Özellikle kalabalık sofralarda yer verilmesi gereken tariflerden biridir.
Keşkek, farklı börek çeşitleri ile birlikte de sunulabilir. Özellikle soğanlı iç harcıyla lezzetine doyum olmayan peta böreği, mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir.
Havuç, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanan havuç tarator, keşkek yemeği ile sunabileceğiniz mezelerden biridir. Videolu anlatımıyla havuç tarator tarifini kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Airfryer'da közlenen kırmızı biberler ile hazırlanan bu salata, patlıcan ezme gibi keşkek yemeğinin olmazsa olmazıdır. Ortalama 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Keşkek ile sunulan lezzetlerden biri de bakladır. Ancak baklayı yemek olarak hazırlamak istemiyorsanız, önceden hazırlayacağınız bakla turşusu yemeğin lezzetini artıracaktır.
Şunlara da göz atın;