Kelle paça çorbası en sevilen sakatat çorbaları arasında yer alır. Et ve sakatat ile yapılan çorbalar arasında yer alan paça çorbası Türkiye'de bazı illerde mekanlar tarafından sabah kahvaltılarında sunulur. Lezzetli, besleyici kelle paça çorbasının yanına ne gider sizler için listeledik. İşte, kelle paça çorbasının yanına ne gider:
Roka salatası, hafifliği ve lezzeti ile mutfaklarda sık sık tüketilir. Yaz kış demeden afiyetle tüketilen bu salata, kelle paça çorbasının yanında ferahlatıcı bir lezzet olacaktır. Firik ve bulguru hiç birlikte denediniz mi? Firik ve bulgur ile birlikte hazırlayacağınız pilav çorba sonrasında doyurucu bir lezzet olacaktır. Ciğer taze taze tüketildiğinde her hali lezzetli olan bir sakatat türüdür. Ciğer ile yapılan bu tarife bayılacaksanız. Sakatat çorbası ardından sakatat yemeği ile menünüzü hazırlayabilirsiniz. Sokak lezzetlerinden tavuklu nohutlu sokak pilavının lezzeti bir başkadır. Aynı lezzeti evde kendiniz hazırlayarak kelle paça çorbasından sonra tüketebilirsiniz. Sarımsaklı midye aroması ve lezzeti ile sofralarınıza farklı bir lezzet katacak. Kelle paça çorbası ardından en sık tüketilen ve tercih edilen lezzetlerden biri kesinlikle kokoreçtir. Künefe, kadayıf, şerbet ve tuzsuz peynir ile hazırlanan bir tatlıdır. Kelle paça çorbası ardından tüketilebilecek, tercih edilen bir şerbetli tatlıdır. Adana'nın en sevilen yöresel lezzetlerinden biri olan şırdan, bir çeşit sakatattır. Sakatat çorbalarının ardından tercih edilebilir. Bir sakatat çeşidi olan uykuluk, genellikle kuzu etinden yapılır. Protein bakımından çok zengin olan uykuluğa farklı bir versiyonda tüketmek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Tahin soslu şekerpare, baharatlı ve sarımsakı sakatat yemeklerinin ardından tercih edilen tatlılar arasında yer alır. Şunlara da göz atın;