Karnabaharın Gaz Yapmaması İçin Pişirme Tüyoları
Karnabahar, ne kadar lezzetli olsa da, yedikten sonra gaz problemlerine yol açabilir. Peki, karnabaharın gaz yapmaması için ne yapmak gerekir? İşte, karnabaharın gaz yapmasını önleyen pişirme tüyoları:

Haşlaması ayrı, kızartması ayrı lezzetli olan karnabahar, kimi zaman sade, kimi zamanda beşamel sos veya kıyma ile birleştirilerek sunulur. Ancak karnabahar tüketildikten sonra yaşanan gaz problemi, tüm lezzetini alıp götürebilir. Tam da bu yüzden karnabaharın gazını almak için uygulayabileceğiniz yöntemleri yazımızda derledik. Birkaç tüyo kullanarak hem lezzetli, hem de gaz yapmayan yemekler hazırlamak mümkün. 

Karnabahar Neden Gaz Yapar?

Karnabahar, çok faydalı bir besin olsa da, içeriğinde bulunan karmaşık yapılı karbonhidratlar sindirim sistemimiz tarafında kolay sindirilemeyebilir. Bu karbonhidratlar hazmı zorlaştırdığı için, yedikten sonra gaz problemi görülebiliyor. Ayrıca karnabahar, gaz oluşumuna neden olmasıyla bilinen kükürt minerali tarafından da zengin bir besin. Tüm bunlar bir araya geldiğinde, karnabahar kuru fasulyeyle aynı etkileri gösterebiliyor.

Karnabaharın Gaz Yapması Nasıl Önlenir?

  1. Öncelikle karnabaharı küçük çiçeklerine ayırın. Hatta mümkünse her zamankinden daha küçük parçalar haline de getirebilirsiniz. 
  2. Karnabaharı, baklagillerde olduğu gibi suda bekletmeniz gerekiyor. Ancak sade su yerine, tuzlu su kullanmanız önemlidir. Tuzlu suda bekleyen karnabahar, gaz yapıcı maddelerden az da olsa kurtulur. 
  3. Karnabaharı haşlayarak kullanacaksanız, önce tuzlu sudan arındırın. Ardından haşlama tenceresine alın ve üzerine su ekleyin. Haşlama suyuna 1 çay kaşığı kakule veya kimyon ilave edin. Bu iki baharat, gaz problemlerine karşı çok etkilidir. 

  1. Karnabaharın gazını almak için, fırınlama veya paneleme aşamasında çok az yağ kullanmanız gerekir. Aşırı yağ, hem sağlık için zararlı, hem de gaz problemleri için tetikleyicidir. 
  2. Karnabaharı kızartacaksanız, yine aynı şekilde az yağda kızartın. Kızartma işleminden sonra fazla yağını almak için mutlaka kağıt havluda bekletin. 
  3. Yaptığınız yemeğe damak zevkinize göre kimyon, karabiber veya kırmızı toz biber ekleyerek gazını alabilirsiniz. 

Tüm bu işlemleri uyguladıktan sonra, karnabaharın gazı alınır ve hazımsızlık gibi sindirim sorunları yaşanmaz. Ayrıca kimyon ve kakuleyi, gaz yapabileceğini düşündüğünüz diğer yemeklerde de kullanabilirsiniz, bizden söylemesi. 

Şunlara da göz atın;

  1. Karnabahar tarifleri
  2. Karnabahar nasıl saklanır?
  3. Karnabahar kızartması yanına ne gider?
  4. Karnabahar nasıl dondurulur?
  5. Kokusuz karnabahar nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?