Kaju, sakız ağacıgiller familyasına ait bir tropikal iklim bitkisidir. Brezilya'da yetiştirilen ve Portekizliler tarafından dünyaya tanıtılan bu besin, en çok Ekvator çevresinde bulunur. Genellikle kavrulduktan sonra kuruyemiş olarak tüketilen kaju, aynı zamanda tariflerin içerisinde kullanılarak da tüketilebilir. İşte, lezzetiyle yemeye doyamayacağınız 10 kajulu tarif:
Soya sosu, marul ve fıstık ile harikalar yaratmaya ne dersiniz? Kajulu marul salatası, sıcak yaz günlerinde hafif ve sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal.
İtalya'nın meşhur atıştırmalıklarından biri olan biscottiyi, bu kez kaju ve kuru üzüm ile zenginleştiriyoruz. Çay saatlerinde sunabileceğiniz bu tarifi, mutlaka defterinize kaydedin.
Beslenme Koçu Çılga Turan'dan, avokado, fesleğen, zeytinyağı ve kaju ile hazırlanan nefis bir makarna tarifi. Vegan menülerine uygun olan bu makarnayı, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Yalnızca 4 malzemeden oluşan vegan peynir, tahin ve kajunun nefis uyumunu sofralarınıza getiriyor. Buzlukta beklettikten sonra peynirinizi afiyetle yiyebilirsiniz.
Klasik et tariflerinden sıkılanlar için, ananas, kaju ve köri ile zenginleştirilen et tarifini sizlere öneriyoruz. Özellikle davet sofralarına çok yakıştığını söylemeden geçmeyelim.
Soğan, kereviz, havuç ve kaju ile hazırlanan lahana yemeği, sebze yemeği sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir.
Narenciye aromalarıyla lezzetlendirilen bu kek, portakal ve kaju ile zenginleştirilir. Süslemek için rendelenmiş portakal kabuklarını kullanabilirsiniz.
Kaju, nane ve kişniş ile hazırlanan bu sos, ana yemeklerin yanında sunulur. İsteğe göre kızartılmış ekmek dilimleri ile birlikte de sunabilirsiniz.
Biber, kabak ve teriyaki sos ile lezzetlendirilen kajulu pirinç makarnası, ortalama 35-40 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Az zamanda güzel bir yemek hazırlamak isteyenler için idealdir.
Gün sohbetlerinin vazgeçilmezi olan patates salatasını, bu kez kaju ve hardal ile renklendiriyoruz. Dilerseniz, patatesleri büyük parçalar halinde bırakmak yerine, küp küp doğrayarak da servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;