Kahve kültürü son birkaç yılda dünya’da oldukça değişti. Artık insanlar kahve ile yakından ilgileniyor. Kahve ve kahve çekirdeğinin hikayesine dair bilgi sahibi olmak istiyor. Kahve sipariş ederken bile ihtiyaç duyulan kelime dağarcığı genişledi. Kahve patlaması şüphesiz demleme kalitesi için harika olmuştur.
Mükemmel kahvenizi bulurken, sipariş vermek savaşın sadece yarısıdır. Görünüşe göre bir içecek tarzı veya belirli bir rosto seçtikten sonra, aslında onu tatmanız gerekiyor. Kahveyi değerlendirirken beş ana bileşen vardır. Bileşenlerden ikisi olan tatlılık ve asidite, çoğu insan için anlaşılması ve saptanması kolay olacaktır. Lezzet de yeterince açık bir kavramdır, ancak şarap gibi kahvenin çeşitliliği, çikolatadan sert çekirdekli meyvelere kadar her şeyin notalarını içerdiği anlamına gelir. Bitiş, kahvenin damağınızda ne kadar kaldığı ile ilgilidir. Kahve tadının son unsuru olan gövde, nelere dikkat etmeniz gerektiğini bildikten sonra bunu da kolayca anlayabilirsiniz.
Kahvenin diğer dört bileşeni farklı tat duyumlarıyla ilgiliyken, vücut tamamen kahvenin ağzınızda nasıl hissettiği ile ilgilidir. Gövde, kahvenin ne kadar ağır, kalın ve viskoz olduğuna bağlıdır ve demleme yöntemi, kavurma türü ve kahvenizin yetiştirildiği bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Kahve, gövdesini, demlendikten sonra sıvıda asılı kalan lifler ve yağlar gibi bileşiklerden alır. Espresso gibi bir şeyin sahip olduğu gövdeye veya dokuya sahip olmasının nedeni budur. Yüksek oranda kahve su kullanır, bu nedenle bitmiş demlemede büyük miktarda yağ ve katı bileşikler kalır. "Sulu" bir kahve deneyimlediğinizde, gövdesini hissedersiniz. Gövdeyi tanımlamak için sıklıkla kullanılan ifadelerin "şuruplu", "ağır" ve "zayıf" olduğunu belirtir. Kalın ve zengin olan tam gövdeli kahve, genellikle kahvede bir avantaj olarak lanse edilirken, bazıları temiz tadı için daha ince, daha hafif gövdeli kahveyi tercih ediyor. Özellikle v60 kahvenin, bir French press gibi alternatifler kadar sürükleyici ve yüksek özütleme özelliği olmadığı için ürettiği parlaklığı nedeniyle tercih ediliyor. Lezzet ve diğer değişkenlerde olduğu gibi, kahveniz için doğru gövdeyi bulmak, farklı markaları ve demleme yöntemlerini test etmeyi ve sizin için neyin işe yaradığını keşfetmeyi içerir. Şunlara da göz atın;Gövde Kahvenin Dokusudur