Jalapeños, özellikle baharattan korkan insanlar için bırakın yemek yapmayı, yemek bile ürkütücü olabilir. Bu ipuçlarıyla, dünyanın en popüler jalapeño yemeğine bağlı olarak çeşitli farklı tatlar veya sıcaklık katabilir. Yeşil ve kırmızı jalapeño veya xalapeño, Meksika'da yüzyıllardır yetiştirilmektedir ve bölgenin geleneksel mutfağında derin köklere sahiptir. Eski ülkenin orijinal tariflerinin ve biber turşusunun tüm kültürlerin aşçıları tarafından benimsenecek şekilde yayılması şaşırtıcı değil. Ev mutfaklarından basketbol sahalarına, ateşte kavrulmuş salsa tariflerinde, soslarda ve hatta tatlılarda, bu acı biberler onları tüketen paletler kadar çeşitlidir ve hepsi hazırlık aşamasındadır.
İster çiğ ister pişmiş, dilimlenmiş veya doğranmış olsun, hayatınızı biraz olsun renklendirebilirsiniz. Ve bu kötü çocuklara dokunduktan sonra tuvaleti kullanmadan veya kontak takmadan önce ellerinizi yıkadığınızdan emin olun.
Jalapeños, Scoville ölçeğinde 2.500 ila 8.000 arasında değişiyor; Neyse ki, insanlar daha acı biberlerin bazılarını renk varyasyonlarından ayırmayı öğrendiler. Biberler genellikle olgunlaşmadan toplanır ve bu nedenle bize pazarlanan klasik yeşil jalapeño tam olarak büyümemiştir. Baharat açısından daha hafif ve lezzet açısından ağırdır ve salsalardan jalapeño poppers'a kadar çok sayıda yemek için mükemmeldir. Bir jalapeño'nun ne kadar sıcak olduğunu söylemenin birkaç yolu var. Bu biberlerin en acısı ve en eskisi kırmızıdır. Biber ne kadar gençse o kadar hafiftir. Bu şili biberlerindeki yaşı görmenin bir başka yolu da stres miktarıdır. Yeşil biberlerin üzerinde ne kadar çok çizgi varsa o kadar eski ve baharatlıdır. Pürüzsüz parlak, yeşil biber genç. Ne olursa olsun, mahsulün nerede ve nasıl yetiştirildiğine bağlı olarak çeşitli baharat seviyeleri vardır. Hava ve toprak koşulları, lezzet ve ısı miktarı üzerinde çok fazla etkiye sahip olabilir. Taze ürünler bir seçenek olmadığında, konserve jalapeños bir yumruk paketlemek için mükemmeldir, ancak paketlendikleri meyve suyunun ellerinizi biraz yakabileceğini unutmayın. Biberleri tohumlamak, lezzet profilini karıştırmanın harika bir yolu olabilir. Tohumlar, biberin zarında kalan ve baharatlı bir şili yerken aldığımız yanma hissine neden olan ve gözlerin yaşarmasına neden olan aşırı süt içmeye neden olan bir yağ olan biberin kapsaisin maddesinin iyi bir bölümünü içerir. Kapsaisin ayrıca dış cildi tahriş edebilir, bu nedenle bazıları jalapeños'u eldivenlerle tohumlamayı önerirken, diğerleri bu hissi benimsiyor veya korumadan vazgeçecek kadar kesin bir şekilde inceliyor. Biberleri yıkayın ve sadece üst saplı kısımlarını içini görecek kadar dilimleyin. Ardından, tohumları çıkarmak için bir kaşık veya bıçak kullanın ve biberin içini kazıyın. Biberiniz bu şekilde hazırlandıktan sonra pişirme başlayabilir. Bu, biber dolması veya jalapeño poppers için son derece yararlı bir adımdır. Eldiven takmış olsanız bile onlarla uğraştıktan sonra ellerinizi yıkayın. Pek çok tarif, hazırlığınız için bir başlangıç noktası olarak tohumlamayı gerektirir. Jalapeños, ister bir salatada isterseniz ise bir kokteylde garnitür olarak kullanabilirsiniz. Çekirdekli veya çekirdeksiz jalapeño'nun sadece bir dilimi, bir yemek veya içeceğe biraz renk ve ayrıca iyi miktarda tat ve aroma katmanın yeterli bir yoludur. Bir dilimi doğrudan bir kokteyle atın veya kenar ovma olarak kullanın. Tatlandırılmış biberler, biber turşusu ve diğer korunmuş formlar da içeceğinize katmanlar eklemek için karmaşık bir garnitür oluşturur. Garnitürler eğlenceli ve yaratıcı olabilir, ancak mükemmel bir tariften uzaklaşmalarına izin vermeyin. Tüketmek yerine geliştirmeleri gerekir. Baharatlı malzemelerin gösteriyi çalması kolaydır, yani daha azı daha fazladır. Ancak bunun sizi deney yapmaktan alıkoymasına izin vermeyin. Jalapeños turşusu, taze ürünleri korumanın ve belirli yemeklere lezzet katmanın harika bir yoludur. Tatlı, baharatlı veya tuzlu olabilirler. Şekerlenip atıştırmalık olarak yenebilir veya çeşni olarak kullanılabilirler. Biber turşusu yapmanın farklı yolları sonsuzdur ve kültürden kültüre değişir. Örneğin, Los Angeles Times, Meksika'nın Xalapa kentinde bir zamanlar başarılı olan ve sirke, sarımsak, havuç, defne yaprağı, soğan ve diğer baharatları kullanarak tarihi tarifini mükemmelleştiren bir jalapeño turşusu fabrikasını bildirdi. Teksas'ta insanlar, şeker ve elma sirkesi kullanan kovboy şekeri gibi kendi tatlı versiyonlarıyla mutfağı benimsedi. Turşu zaman alabilir. Bazı insanlar bunu bilime indirgerken, diğerleri her şeyi bir araya getiriyor. Bazıları turşu kavanozlarının mayalanmasına izin verir ve diğerleri buzdolabında saklanması gereken kısa süreli turşular yapar. Elinizin altında birkaç kavanoz bulundurduğunuzdan emin olun. İyi bir meze mi arıyorsunuz? Kolay nüanslı bir tat için biberlerinizi doldurmayı deneyin. Biber doldurmanın birçok yolu vardır. Peynir, et veya Hint turşusu kullanın. Klasik bir jalapeño popper uzun bir yol kat edebilir ve bazıları pane edilmiş ve kızartılmış bir versiyonu tercih ederken, diğerleri sadece biberi doldurup ızgaraya atmadan önce pastırmaya sarın. Ek krem peynir ve domuz pastırması, biberin doğal lezzetini arttırırken, biraz ateşi de yumuşatır. Kızarmış jalapeño popper tarifi, biberlerinizi harika bir şekilde süslemenin kesin bir yoludur. Jalapeño biberlerinizi sevdiğiniz bir lezzet ile doldurarak pişirebilirsiniz. Bu şekilde tüketebilirsiniz. Biraz baharattan korktun mu? Biraz hamurun çözemeyeceği şey yoktur. Kızarmış her şey daha lezzetlidir; sadece bir bar yemeği veya karnaval yemeği hayranına sorun. Bu nedenle, bu biberleri tohumlayın, madeni para, ikiye bölün veya bütün halde tutun ve bitkisel yağda bir süre bekletmeden önce hamura atın. Biberleri kızartmak, jalapeño'nun yumuşak kabuğunu ve çıtır dış kabuğun çıtır çıtırlığını katmanlayarak harika bir doku karışımı yaratabilir. Soğukkanlı olmayan kokteyl partilerine veya aşçılıklara harika bir ektirler. Kızartma, pişirmenin çok faydalı bir yolu olabilir. Bir hamur veya pane yapmak ve onu bir yemek için temel olarak kullanmak heyecan verici olabilir. Ancak, tek deneyiminiz pastırma yağının çıtırdaması ve ön kolların yanması ise göz korkutucu olabilir. Bu yüzden dikkatli olmak daha iyidir. Yağa ve ısıya dikkat edin. Ocaktan ayrılıp kaplanmış biberleri yumuşak bir şekilde içine atmayın. Herhangi bir tuzlu yemeğin lezzetini arttırmanın harika bir yolu, kurutulmuş jalapeño'nun daha eski bir çeşidini, dolayısıyla kötü şöhretli chipotle kullanmaktır. Bir jalapeño ve bir chipotle biberi arasındaki fark, yaşları ve sigara içenlere tanıtılıp tanıtılmadıklarıdır. Chipotle, kırmızıya dönecek ve kuruyacak kadar uzun süre olgunlaşan jalapeño'dur. Chipotle biberleri genellikle bakkalda konserve olarak bulunabilir. Jalapeño'dan daha fazla ısıya sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda baharattan daha fazla lezzet katabilen bir miktar tatlılığa da sahiptirler. O tatlı sıcaklık için barbekü tariflerine veya taco gecesinde ekstra bir vuruş için biraz ızgara tavuk veya etek bifteğine eklemeyi deneyin. Sıcak bir günde taze salsadan daha iyi bir şey yoktur. Ferahlatıcı, tatlı ve baharatlı olabilir. Gerçekten, ne istersen olabilir. Karıştırıcıya biraz meyve atmak için yeni çağın dürtüsünü hissediyorsanız, çekinmeyin, ancak bazen klasiklere bağlı kalmak en iyisidir. Kömürleşmiş bir domates salsa, kesinlikle çok fazla dumanlı iyilik katan Güneybatı lezzetlerini harekete geçirecektir. Bir mutfak robotu yoksa ve daha iri salsa yemekten hoşlanmıyorsanız, herhangi bir atıştırmalığa, tabağa veya yemeğe güzel bir ek olması için bu biberleri biraz tatlı domatesle doğramayı deneyin. Jalapeño mısır ekmeği, çok sayıda Güney lezzeti için harika bir garnitür değildir. Bütün bir kültürü bünyesinde barındırır. Güneyde hamur işi ve barbekü manzarasını çevreleyen bir fenomen. Her fırsatta olmasa da çoğu kişi için özel ve çeşitli bir yemek. Mısır ekmeği çok popüler çünkü basit bileşenleri aşırı miktarda lezzet taşıyor. Bu bir mutfak şaheseridir ve doğru miktarda baharat, bu tatlı ve tuzlu tadı geliştirir. Mısır ekmeğinizi biraz tatlı ballı tereyağı veya biraz jalapeño reçeli ile süsleyin. Eklenmiş şekerle daha tatlı hale getirin veya tuzlu bir garnitür için daha Şunlara da göz atın;