İftarlık Kızartma Tarifleri: İftar Sofralarınıza Lezzet Katacak 29 Kızartma Tarifi
İftar sofralarının vagzeçilmez lezzetlerinden kızartma tariflerini sizler için listeledik. İşte, iftar sofralarınıza çok yakşacak, sofralarınızı şenlendirecek 29 kızartma tarifi;

Ramazanda iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri vardır. Ana yemek ve çorbalara ek olarak kızartma tarifleri de iftar sofralarının aranan lezzetleri arasında yerini alır. Tam da bu yüzden, iftar sofralarında afiyetle yiyebileceğiniz birbirinden farklı kızartma tariflerini sizler için derledik. İşte, iftar sofralarına özel 29 nefis kızartma tarifi:

  1. Klasik Patates Kızartması 


Patates kızartması hemen hemen herkesin severek tükettiği bir yemektir. Her versiyonu ayrı lezzetli olan patates kızartmasının yeri bir başkadır. Dışı çıtır, içi yumuşak dokusu ile bazen mükemmel bir eşlikçi, bazen ise ana yemek olarak bile tüketilebilir.

  1. Kalamar Kızartma


Deniz mahsullerinden oluşan bir iftar sofrası hazırlıyorsanız kesinlikle kalamar kızartması yapmalısınız. Marine edilen taze kalamar, una bulanarak kızarır ve tarator ile süper bir uyum yakalar. 

  1. Fish and Chips


Kökeni Birleşik Krallığa dayanan fish and chips, bulamaç kaplı balığın ve patatesin kızartılmasıyla hazırlanır. İlk kez İngiltere'de hazırlanan bu yemek, tartar sos eşliğinde sunulur. Bulamaç kaplı balık yapımında mezgit veya levrek kullanılabilir. İftar sofrasında balık tercih edecekler bu ikili kızartma menüsünü deneyebilir. 

  1. Tarhanalı Çıtır Tavuk 


Toz tarhana ve tavuk göğsü ile hazırlanan bu yemeği, yağda kızarttıktan sonra pilav eşliğinde sunabilirsiniz.  Çıtır çıtır kızaran dış yüzeyi yumuşak tavuk ile sofranızın vazgeçilmez kızartması olacak. 

  1. Parmesanlı Patlıcan


Eğer patlıcanlı ve yoğun tatlı peynirleri seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız. Parmesan peyniri ve patlıcan dilimleri ile hazırlanan nefis bir atıştırmalık tarifi. Kızartma usulüyle hazırlanan parmesanlı patlıcanları pilav, makarna gibi yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

  1. Sebze Kroket


Sebze kroket, kabak, pırasa, havuç ve patates ile hazırlanan bir köfte çeşididir. Hazırlanan karışıma şekil verildikten sonra una batırılır ve kızartılır. İsteğe göre fırında pişirmek de mümkündür. İsteğinize ve damak tadınıza göre peynir ekleyebilirsiniz. 

  1. Otlu Mücver


Mücver, yapımında bol bol sebzelerin kullanıldığı nefis mi nefis bir yemektir. Genellikle ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. Mücverin ana malzemesi kabak olsa da, farklı sebzelerle hazırlanan çeşitleri de mevcuttur. Otlu mücver, ıspanak, pazı, pırasa gibi sebzelerle hazırlanmaktadır. Yapımında İzmir tulumu ve beyaz peynir kullanılır. Hazırlanan mücverler, yapışmaz tavada önlü arkalı kızartılır. 

  1. Kabak Köftesi


Kabak ile hazırlanan başka bir lezzet ile sizlerleyiz. Kabak, peynir, yumurta ve galeta unu ile hazırlanan köftelere bayılacaksınız. Aperatif olarak iftar sofralarınızda size eşlik etmesi için iyi bir tercih. 

  1. Taze Soğanlı Sigara Böreği


İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden sigara böreğini taze soğanlı mutlaka denemelisiniz. Lezzetine lezzet katan bu tarif damaklarınızda iz bırakacak. 

  1. Bezelye Falafel


Orijinali nohut ile yapılan falafelin bezelyeli versiyonunu daha önce duydunuz mu? İftar soflarınıza tadı, lezzeti ve görüntüsü ile çok yakışacak bir lezzet. Malzemeleri ve yapımı ise oldukça basit. 

  1. Yer Elması Cipsi


Yer elması kendine has tadı ve aroması ile birçok yemeğin ana malzemesidir. Peki daha önce yer elması cipsi denediniz mi? Çıtır çıtır dokusu ile bu lezzete bayılacaksınız. Yanına dip sos yaparak servis edebilirsiniz. 

  1. Patatesli Bakliyat Köftesi


Ana malzeme olarak patates, börülce, arpa, karabuğday ve soğandan oluşan bu köfteler kızartılarak servis edilir. Lezzetinin yanı sıra içeriği gereği sağlıklı ve doyurucu bir yemektir. 

  1. Tavuk Etli Börek 


Tavuk eti, biberli ve soğanlı olarak hazırlanan börekler kızartılarak servis edilir. Bu börek doyurucu ve lezzetlidir. Sofralarınızı zenginleştirecek bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. 

  1. Sosyete Mantısı


Sosyete mantısı, klasik mantı hamuru ve kıymalı iç harç ile hazırlanır. Kayseri mantısının aksine gül şekli verilerek sarılır ve oldukça büyük bir yapısı vardır. Haşlama yerine kızartma usulüyle pişirilir. Yoğurt ve sos ile birlikte servis edilir. 

  1. Kişniş Soslu Barbun Kızartma


Balık ile bir iftar sofrası hazırlamak isterseniz, kişniş soslu barbun kızartmasını denemek isteyebilirsiniz. Barbunlar mısır unu, irmik ve tuza bulanarak kızartılır. Kişniş sos ile birlikte servis edilir. 

  1. Mantarlı Mücver


Mantar parçaları ve patates püresi ile hazırlanan bu mücver iftar sofralarınıza çok yakışacak. Mantar ve patates ile hazırlanan mücveri, kaşar peyniri ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Patatesli Mozarella Çubukları


Sıcak, akışkan ve lezzetli peynire kim hayır diyebilir? Patatesli mozarella çubuklarını et yemeklerinizin yanına hazırlayabilirsiniz.

  1. Beyaz Peynirli Patates Kızartması 


Patates kızartması herkesin sevdiği vazgeçilmez lezzetlerden biridir. Beyaz peynir ve çörekotu ile servis edilir. 

  1. Paçanga Böreği


Paçanga böreği iftarınıza çok yakışacak bir lezzet. Pastırma, biber, domates ile hazırlanan bu lezzet ara sıcak olarak servis edilebilir. 

  1. Irok 


Irok, oruk adı ile de bilinen Mardin usulü içli köftedir. Kızarmış dış bulgur katmanı içerisinde lezzetli harç ile yedikçe yediren ırok köftesi, yenibahar kişniş gibi baharatlarla zenginleştirilebilir. 

  1. Patates Köftesi


Patates köftesi, patatesin haşlanıp ezilmesi ile hazırlanır. Ardından kızartılarak servis edilir. Baharatlar ve çeşitli soslar ile lezzetlendirebilirsiniz.

  1. Kereviz Kızartması


Kereviz genellikle çorba ve zeytinyağlılarda kullanılan bir sebzedir. Ancak bu aromatik sebzeyi bir de kızartarak deneyin. Panelenen kerevizler yağda kızartılarak servis edilir. 

  1. Tatlı Patates Kızartması


Çok az yağ kullanarak hava fritözünde tatlı patates kızartması yapabilirsiniz. Daha sonra lezzeti artırmak için tatlı kırmızı biber, Cajun veya barbekü çeşnilerini ekleyebilirsiniz.

  1. Çiçek Soğan


Yemeklerinizin yanına çok yakışacak lezzetli, pratik ve nefis dip sos eşliğinde çiçek soğan hazırlayabilrsiniz. Özellikle et ve köfte yemeklerinin yanında uyumlu olacaktır. 

  1. Yeşil Domates Kızartması


Amerika'nın Alabama eyaletine özgü yeşil domates kızartmasının yapımı oldukça basittir. Farklı bir kızartma lezzeti arıyosanız yeşil domates kızartmasını deneyebilirsiniz. 

  1. Kızarmış Mozzarella Topları


Davet sofralarında sık sık yer verilen kızarmış mozzarella topları, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Yağda kızartılan mozzarella topları, ana yemeklerin yanında servis edilir. 

  1. Baharatlı Balık Köftesi


Balık köftesi için genellikle kılıç, sardalya veya morina balığı kullanılır. İçeriğinde magnezyum, selenyum ve potasyum gibi mineraller barındırır. Kızartılarak pişirilir ve sıcakken servis edilir. 

  1. Tarhanalı Peynir Topları


Lezzetli oeynirlerin karışımı ile hazırlanan peynir topları tarhanalı harca bulanarak kızartılır. Kızaran tarhanalı peynir topları sıcakken servis edilir. 

  1. Bal Kabağı Mücveri


Bal kabağı, lor peyniri ve dereotu ile hazırlanan mücveri, yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. İftar menüsü tarifleri
  2. İftar için ana yemek tarifleri
  3. Pratik iftar yemekleri
  4. Günlük İftar menüsü
  5. Günlük sahur menüsü
  6. Ramazan imsakiyesi

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!