Hindistan Cevizi Yağıyla Yemek Pişirmek Kilo Verdirir Mi?
Yemekleri hazırlarken kullandığımız yağların önemi çok büyük. Peki, hindistan cevizi yağı kullanarak yemek pişirmek gerçekten kilo verdirir mi? İşte, detaylar:

Türk mutfağında yemek pişirme denildiğinde en çok kullanılan yağlar ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağıdır. Ancak son yıllarda bitkisel yağların popüler hale gelmesiyle birlikte yemek pişirme alışkanlıklarımız da değişime uğradı. Peki, hindistan cevizi yağı yemek pişirme alanında kullanılır mı? Bu yazıda hindistan cevizi yağıyla yemek pişirmenin etkilerini anlatacağız.

  1. Hindistan cevizi yağı metabolizmanızı hızlandırabilir. Yavaş çalışan bir tiroid bezi yağlanmaya yol açabilir. Ancak, hindistan cevizi yağı tüketmek bu bezi dengeleyebilir ve metabolizmanızı hızlandırabilir.
  2. Hindistan cevizi yağında bulunan laurik asit, bağışıklığınızı ve genel gücünüzü artırabilecek antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir . Bu, sınırlarınızı zorlamanıza ve fitness hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

  1. Vücudunuzdaki yağ yüzdesi yüksek olduğunda, tüm vücudunuzun iltihaplanmasına ve şişmesine yol açabilir. Bu, yağ hücrelerinin vücut için enerji üretmeye dirençli hale gelmesine neden olabilir. Hindistan cevizi yağı yağ yakmanıza yardımcı olabilir.
  2. Doymuş yağlar açısından zengin olan Hindistan cevizi yağı, Delhi merkezli beslenme uzmanı Rashim Malhotra'ya göre doğal bir iştah bastırıcıdır. Bu, gereksiz yiyecek isteklerinizin olmayacağı ve formda kalmak veya form kazanmak için kalori alımınızı kontrol altında tutabileceğiniz anlamına gelir.
  3. Hindistan cevizi yağının kalp sağlığını güçlendirici faydalarının onu harika bir yemeklik yağ yaptığını bilmeniz gerekir.

Faydalarını elde etmek için Hindistan cevizi yağıyla yemek pişirmenize gerek yok.

Hindistan cevizi yağını yemek pişirmek için kullanmanın yanı sıra, bir fincan sıcak suya bir çay kaşığı ekleyip aç karnına içebilirsiniz. Malhotra'ya göre bu, vücudunuzdaki yağ hücrelerinin metabolize edilmesine yardımcı olacak ve gün boyunca iştahınızı doğal olarak bastıracaktır.

Ancak Hindistan cevizi yağının tüketiminde aşırıya kaçılmaması konusunda kesinlikle uyarıyor ve günde üç yemek kaşığından fazla tüketilmemesini öneriyor.

Şunlara da göz atın;

  1. Evde hindistan cevizi yağı nasıl yapılır?
  2. Hindistan cevizi yağı neden kilerde saklanmaz?
  3. Kahveye hindistan cevizi yağı eklenir mi?
  4. Hindistan cevizi yağı sağlıklı mı?
  5. Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı