Tavuk, et türleri içinde en çok tercih edilenlerden biridir. Hem ekonomik, hem lezzetli, hem de sağlık açısından faydalı olması, tavuğun hemen hemen birçok yemekte kullanılmasını sağlar. Tavuk suyu çorbası, piliç topkapı, tavuk tantuni, tavuklu pilav en sevdiğimiz yemekler arasında yer alsa da, bu nefis besini salataların içinde kullanmak da mümkündür. Özellikle diyet yapanlar ve protein ağırlıklı beslenmek isteyenler için, tavuklu salatalar en ideal alternatifler arasında yer alır. İşte, mutlaka denemeniz gereken 10 tavuklu salata tarifi:
Listemize bol malzemeli bir salata ile başlıyoruz. Kornişon turşu, zeytin, mısır ve baharatlarla hazırlanan tavuk salatasını, sevdiğiniz malzemelerle lezzetlendirebilirsiniz.
Tavuk göğsü, kereviz ve yeşil elma ile hazırlanan bu salata, eşsiz aromasıyla herkesi kendine hayran bırakır. Sosu için mayonez ve yoğurdu bir arada kullanabilirsiniz.
Fransız mutfağında çok sık kullanılan tarhun otunu, bu kez nefis mi nefis bir salata hazırlamak için kullanıyoruz. Hazırladığınız salatayı enginar, üzüm ve cherry domates ile zenginleştirebilirsiniz.
Sevgili Zeynep Dinç'ten kalabalık sofralar için enfes bir tarifi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Közlenmiş kırmızı biber ve limon suyu ile zenginleştirilen bu salatayı, hafif yemeklerin yanında sunabilirsiniz.
Beyaz fasulye ve tavuk göğsü ile hazırlanan bu salatayı, sirke, zeytinyağı ve hardal sosuyla daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Doyurucu bir salata hazırlamak isteyenler için, arpa şehriye, mantar ve kırmızı biber ile zenginleştirilmiş şehriyeli tavuk salatası tarifini öneriyoruz.
Son yıllarda salata yapımında sık sık kullanılan avokadoyu, bu kez ıspanaklı tavuk salatası için mutfağımıza konuk ediyoruz. Dilerseniz, salataya baby mısır da ekleyebilirsiniz.
Protein dolu bir tabak hazırlamak isteyenler için, mantar ve tavuktan oluşan bu salatayı öneriyoruz. Portakal suyu ve hardalla hazırlanan sosunu, servis edeceğiniz sırada ekleyebilirsiniz.
Havuç ve kereviz ile zenginleştirilen sebzeli tavuk salatası, yaklaşık 30 dakikada hazırlanır. İsteğe göre salataya köri de ekleyebilirsiniz.
Kereviz, salatalık ve yoğurt ile hazırlanan bu salata, ceviz ve dereotu ile zenginleştirilir. 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 85 kalori değerindedir.
Şunlara da göz atın;