Hindi Pirzola Nasıl Pişirilir?
Hindi pirzola tavada ve fırında nasıl pişirilir? Hindi pirzola kaç derecede pişer? İşte, sofraları ziyafete dönüştürecek lezzetiyle tavada ve fırında hindi pirzola pişirme teknikleri:

Hindi, özellikle yılbaşı kutlamalarında tercih edilen bir beyaz et türüdür. Kolesterol ve yağ oranı düşüktür. Önemli bir protein kaynağı olarak bilinir. Amerika'da Şükran Günü kutlamalarının vazgeçilmezi olan hindi eti, tavuk etine benzetilir. Hindi pirzola ise, kelebekli kaburganın kelebek kısmının inceltilmesiyle hazırlanır. İsteğe göre tavada veya fırında pişirmek mümkündür.


Hindi Pirzola Tavada Nasıl Pişirilir?

Malzemeler;

  1. 500 gr hindi pirzola
  2. Sosu için:
  3. Karabiber
  4. Tuz
  5. 5 yemek kaşığı yoğurt suyu
  6. Kimyon
  7. Acı biber
  8. Toz tatlı biber
  9. 1 adet rendelenmiş soğan
  10. Kekik
  11. Zerdeçal
  12. Zencefil

Yapılışı: Sos için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Hindi pirzolaları hazırladığınız sosun üzerine ekleyin ve her tarafı sosa bulanıncaya kadar karıştırın. Bu şekilde buzdolabına kaldırın 3-4 saat dinlendirin. Daha sonra yağsız tavada önlü arkalı pişirin ve servis edin. Dilerseniz, farklı bir marine sosu da kullanabilirsiniz.



Hindi Pirzola Fırında Nasıl Pişirilir?

Malzemeler;

  1. 4 parça hindi pirzola
  2. 2 yemek kaşığı kekik
  3. 6 diş sarımsak
  4. 1 tatlı kaşığı pul biber
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. Maydanoz
  7. 2 yemek kaşığı tereyağı
  8. 2 adet patates
  9. Tuz

Yapılışı: Hindi pirzolayı, 3 diş sarımsak, kekik, pul biber ve zeytinyağı ile güzelce harmanlayın. Sosun içerisine ekleyip buzdolabına alarak 1 saat dinlendirin. Patatesleri alüminyum folyo ile kaplayın. Fırın tepsisine hindi pirzolayı ve patatesleri ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Patatesler daha önce pişeceği için ara sıra kontrol edin ve hindiden daha erken çıkartın. Bir kasede tereyağı, ezilmiş sarımsak ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Fırından çıkan patatesi ortadan ikiye kesin. Üzerine tereyağlı karışımı sürün. Yanına hindileri ekleyerek servis edin.


Şunlara da göz atın;

  1. Bütün hindi nasıl pişirilir?
  2. Tavuk taşlık nasıl pişirilir?
  3. Pirzola pişirme yöntemleri
  4. Kültür mantarı nasıl pişirilir?
  5. Sakatatlar nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı