Havuç Nasıl Dondurulur?
Kısa vadede kullanabileceğinizden daha fazla havucunuz varsa, uzun süreli saklama için onları dondurmayı düşünebilirsiniz. Havuç nasıl dondurulur sizler için anlattık. İşte, havuç nasıl dondurulur:

Kısa vadede kullanabileceğinizden daha fazla havucunuz varsa, uzun süreli saklama için onları dondurmayı düşünün. Havuçları dondurmak için, onları dondurucuya yerleştirmeden önce potansiyel olarak zararlı bakterileri öldürmek için kesmeniz ve haşlamanız gerekir. Neyse ki, bu işlem yeterince kolaydır ve kısa sürede havuçları saklamaya hazır olursunuz!

1. Havuçların Hazırlanması

  1. İyi havuç kullanın. Genç, yumuşak ve herhangi bir kusuru olmayan taze havuçları seçin.
  2. Havuçları yıkayın. Kiri çıkarmak için havuçları akan su altında durulayın veya ovalayın
  3. Havuçları daha küçük parçalar halinde doğrayın. Havuçları 6,35 mm madeni paralar halinde kesmek için bir bıçak kullanın.

2. Havuçların Haşlamanması

  1. Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Tencerenin yaklaşık 2/3'ünü suyla doldurun ve yüksek ateşte kaynamaya ayarlayın.
  2. Büyük bir kase buzlu su hazırlayın. Buzlu su kabı en az kaynar su kabı ile aynı boyutta olmalıdır. Kaseye en az bir tepsi buz, kabaca 12 küp ekleyin ve 2/3'ünü soğuk suyla doldurun.
  3. Kaynayan suda havuçları haşlayın. Hazırlanan havuçları kaynayan suya aktarın ve kısa süre pişirin.
  4. Havuçları hızlıca buzlu suya aktarın. Gerekli süre geçer geçmez, oluklu bir kaşık kullanarak havuçları tencereden buzlu su dolu kaseye alın.
  5. Havuçları boşaltın. Havuçları bir kevgir içine aktarın ve birkaç dakika süzülmelerine izin verin.

3. Havuçların Dondurulması

  1. Havuçları bir fırın tepsisine yayın. Havuçları fırın tepsisine tek kat halinde yerleştirin, birbirlerine değmemelerine veya üst üste binmemelerine dikkat edin.
  2. Havuçları önceden dondurun. Havuç fırın tepsisini dondurucuya 1 veya 2 saat veya havuçlar donana kadar yerleştirin.
  3. Havuçları dondurucuya uygun bir kaba aktarın. Havuçları düz bir spatula ile fırın tepsisinden kaydırın ve dondurucuya uygun plastik bir kaba veya dondurucuya uygun yeniden kapatılabilir plastik torbaya aktarın.
  4. Kullanıma hazır olana kadar dondurun. Havuç, sıradan bir dondurucuda ve sıradan bir yeniden kapatılabilir plastik torba veya plastik kapta kalitesini yaklaşık 9 ay korur.

Şunlara da göz atın;

  1. Havuç yağı nasıl yapılır?
  2. Havuç suyunun faydaları nelerdir?
  3. Saksıda havuç nasıl yetiştirilir?
  4. Havuç hangi mevsimde yetişir?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?