Hava Fritözünün İçine Çok Fazla Sos Koyarsanız Ne Olur?
Hava fritözleri mutfakta kolaylık sağlayan ekipmanlardan biridir. Birçok yemek ve tatlı hava fritözünde kolaylıkla pişirilebilir. Peki hava fritözüne çok fazla sos kayarsanız ne olur? Sizler için anlattık. İişte, hava fritözünün içine çok fazla sos koyarsanız ne olur:

Son birkaç yıldaki patlama başarısıyla, hava fritözünün on yıldan daha uzun bir süre önce icat edildiğine inanmak zor. Fritözün cazibesinin bir kısmı, şaşırtıcı çok yönlülüğüdür. Elbette, patates kızartması, tavuk nuggets ve jalapeno poppers gibi tipik olarak kızartılmış yiyecekleri hafifletmek için kullanabilirsiniz. Ancak bütün tavuk, yulaf ezmesi, brüksel lahanası ve kurabiye de yapabilirsiniz. Bütün bir cheesecake'i hava fritözünde 20 dakika kadar kısa bir sürede, balkabağı turtası ve fileto mignon yapmak bile mümkün.

Görünüşe göre herkes fritözün faydalarını ilan ederken, bu cihazda her şeyi pişirebileceğinizi varsaymak anlaşılabilir. Ancak sos ve diğer sıvılarla yemek hazırlarken daha geleneksel pişirme yöntemlerine bağlı kalmak için iyi bir neden var.


Yapışabilir

Hava fritözünde makarna cipslerinden çıtır ekmeğe kadar her şeyi yapabilirken, büyük bir tencerede sulu yemek yapmak için ocağa yapışmak isteyeceksiniz. Fritözler sosları ve diğer gevşek sıvıları tutmak için tasarlanmamıştır ve sizinkini bu tür yiyeceklerle doldurmak aslında yangına neden olabilir. Hava fritözleri, sıcak havayı yiyeceklerin etrafında hızla dolaştıran ve çıtır çıtır olmasına neden olan bir fan kullanarak yiyecekleri ısıtır. Küçük boyutlarından dolayı konveksiyonlu fırınlar gibi diğer cihazlardan bile daha hızlı çalışabilirler. Hava fritözlerini sos yapmak için kullanmak, sıvının basitçe sepetin etrafına uçmasına neden olur, bu da dağınık ve potansiyel olarak tehlikeli olabilir.

Bazıları soslu yiyecekleri fritöze de koymamanızı tavsiye ederiz. Sos, fritözdeki yiyeceklerden düşerek lezzetini de beraberinde getiriyor. Alternatif bir fritöz yöntemi için, yemeğinizi bir hamurla kaplamayı ve sır uygulamayı deneyin. Çok kalın bir sos fritözde sıvılaşabileceğinden ve ince bir sos sepetin her tarafına sızarak gevşek sosla aynı sorunlara neden olabileceğinden sosunuzun tutarlılığını akılda tutmanız da önemlidir. Yapılabilirken, en güvenli seçenek sosu fritözün dışında bırakmaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Hava fritözünde yapmanız ve yapmamanız gerekenler
  2. Hava fritözü kullanırken dikkat etmeniz gerekenler
  3. Hava fritözü sağlıklı mı?
  4. Hava fritözü nasıl durdurulur?
  5. Hava fritözünde ne pişirmemelisiniz?

Haber Kategorileri

Mutfak Ekipmanları

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?